NEA

Ανάκληση Porsche και Audi ελέω πιθανής ανάφλεξης

Οι Audi και Porsche ανακοίνωσαν πρόσφατα ανακλήσεις για τα σπορ ηλεκτρικά τους λόγω ενός κοινού προβλήματος στις μπαταρίες με πιθανούς κινδύνους πυρκαγιάς.

Το πρόβλημα αυτό πηγάζει από ένα εξάρτημα της μπαταρίας που εμπλέκεται σε προηγούμενα περιστατικά με την Porsche Taycan. Κατασκευασμένο από την LG Energy Solution στην Πολωνία, αυτό το εξάρτημα έχει ανησυχητικό ιστορικό, καθώς η Porsche είχε προηγουμένως ανακαλέσει περίπου 5.000 Taycan τον Σεπτέμβριο του 2023 λόγω διαρροής μονωτικού υλικού στον κινητήρα.

Η Audi ενημερώθηκε από την Porsche για το πρόβλημα αυτό τον Δεκέμβριο του 2023, καθώς το Audi E-Tron GT μοιράζεται την ίδια μπαταρία με την Taycan.

Ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώθηκε ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, καθώς η μπαταρία άρχισε να είναι επιρρεπής σε υπερθέρμανση και βραχυκύκλωμα, προκαλώντας πιθανά “συμβάντα υπερθέρμανσης” που μπορούν να οδηγήσουν σε πυρκαγιές, όπως αναφέρει ο οργανισμός για την ασφάλεια NHTSA.

Η ανάκληση αφορά σε 1.013 συνολικά Audi E-Tron GT και RS E-Tron GT με έτος κατασκευής 2022-2024, καθώς και 749 Porsche Taycan των ετών 2021-2024. Και οι δύο κατασκευαστές συνιστούν στους οδηγούς να περιορίσουν τη φόρτιση στο 80% της χωρητικότητας και θα προβούν σε επιθεωρήσεις και αντικαταστάσεις εξαρτημάτων χωρίς κόστος.

Παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια, και η Taycan και το E-Tron GT παραμένουν αξιοσημείωτα για τις επιδόσεις και την πολυτέλειά τους, ενώ προσφέρονται και εναλλακτικές λύσεις από τις εταιρείες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!