NEAPINED

Ανανέωση ισχύος για την Porsche Taycan

Η νέα Taycan αποδίδει έως 952 ίππους, έχει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα, έχει αυτονομία έως 569 χιλιόμετρα και φορτίζει με ισχύ έως 320 kW. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Ο καιρός περνά γρήγορα απέχοντας κοντά μία πενταετία από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε η Taycan. Και ακόμη και τα πιο γοητευτικά σχήμα θέλουν την ανανέωσή τους ώστε να συνεχίσουν φρέσκα και ακόμη πιο δυναμικά.

Στην περίπτωση της Taycan, που συνεχίζει στις εκδόσεις αμαξωμάτων Sports sedan, Sport Turismo και Cross Turismo, οι εξωτερικές αλλαγές είναι διακριτικές και εντοπίζονται στα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, στα νέα μπροστινά φτερά, στο τρισδιάστατο λογότυπο της μάρκας στο πίσω μέρος, στην φωτεινή μπάρα κ.α.

Νέοι είναι οι τροχοί με ελαστικά 21 ιντσών. Οι αλλαγές στο εσωτερικό να είναι λιγότερο έντονες και περιλαμβάνει την γνωστή τριπλέτα (προαιρετική αυτή για το συνοδηγό) από οθόνες και αναβαθμίσεις στο hardware. Χρησιμοποιώντας το νέο μοχλό ελέγχου στα αριστερά πίσω από το τιμόνι, ο έλεγχος των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού γίνεται ακόμα πιο διαισθητικός.

Οι σημαντικότερες όμως αλλαγές κρύβονται πίσω από το πολύ όμορφο αμάξωμα και αφορούν στην αναβάθμιση των συστημάτων πρόωσης με ένα νέο ισχυρότερο -κατά 109 ίππους- πίσω ηλεκτροκινητήρα.

Έτσι, η βασική πισωκίνητη Taycan αποδίδει 435 ίππους και ολοκληρώνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Η τετρακίνητη Taycan 4S με τα δύο ηλεκτρομοτέρ αποδίδει συνολικά 598 ίππους και έχει τα «0-100» 0,4 δλ. νωρίτερα από το απερχόμενο μοντέλο. Η αυτονομία βρίσκεται στα 503 και 569 χλμ., αντίστοιχα. Η Taycan Turbo αποδίδει 898 ίππους.

Την παράσταση κλέβει η Taycan Turbo S με τους 952 ίππους (στη λειτουργία Launch Control) είναι έτοιμη να κοντράρει το Tesla Model S, ακόμη και στην έκδοση Plaid. Η ισχυρότερη Taycan ολοκληρώνει τα «0-100» σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα.

Στάνταρ είναι το Sport Chrono (προαιρετικό στις υπόλοιπες Taycan), στο οποίο όταν ο οδηγός πιέσει το διακόπτη «push to pass» προσφέρεται ένα έξτρα boost 95 ίππων για 10 δευτερόλεπτα.

Αυτά με τα άλογα και τις επιδόσεις. Στο τεχνολογικό σύστημα των 800V υπάρχει επίσης μεγάλη αναβάθμιση. Έχει αυξηθεί η μέγιστη ισχύς DC φόρτισης στα 320 kW (+50 kW) με το 10 στο 80% της μπαταρίας να γεμίζει σε μόλις 18 λεπτά.

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα 800 Volt στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα [tech+blog]

Όσο για την μπαταρία έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από τις 93 kWh στις 105 kWh προσφέροντας μία μάξιμουμ αυτονομία έως 569 χιλιόμετρα (εξαιρείται ο κύκλος πόλης έως 678 χλμ.).

Σημαντικό στοιχείο για την επίτευξη αυτής της τιμής είναι και η βελτίωση κατά 30% της ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα που πλέον μπορεί να φτάσει και τα 400 kW.

Η ανανεωμένη Porsche Taycan, που έχει στάνταρ την ενεργητική πνευματική ανάρτηση, ενώ το Porsche Active Ride είναι προαιρετικό για τις τετρακίνητες εκδόσεις.

Οι τιμές της νέας Porsche Taycan αναμένεται να είναι ανάλογα αυξημένες και ως ένα βαθμό αντισταθμίζονται από την τεχνολογική αναβάθμιση σε κάθε έκδοση του γερμανικού μοντέλου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!