Εδώ θα βρείτε ένα όμορφο “φλασάκι” (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα) για τον πρωτότυπο κινητήρα της Lotus. Παίξτε μαζί με τον Omnivore, δείτε πως λειτουργεί και σχολιάστε!
Δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά που το caroto.gr αναφέρεται στον Omnivore της Lotus (εδώ θα βρείτε και ένα άλλο project) που ενσωματώνει αρκετές τεχνολογίες (π.χ. HCCI) που θα δούμε στα επόμενα χρόνια.
Ο δίχρονος θα χάσει τα βασικά του πλεονεκτήματα της απλότητας και του βάρους. Επίσης και η λίπανση και οι ρύποι είναι θέμα στους δίχρονους. Από όσους εναλλακτικούς κινητήρες έχω δει η προτίμησή μου είναι ο SAAB variable compression engine.
Τι θυμήθηκες φίλε «komitis»! Ο συγκεκριμένος κινητήρας, με την κωδική ονομασία «SVC» («Saab Variable Compression») παρουσιάστηκε το 2000, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ήταν πεντακύλινδρος, είχε χωρητικότητα 1,6 λίτρα και σύμφωνα με τη Saab η (ονομαστική) ειδική ισχύς του έφτανε μέχρι και τους 150 ίππους, αριθμός αξιοπρόσεκτος ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Δυστυχώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η σουηδική εταιρεία την περασμένη δεκαετία –και τα οποία την έφεραν «ένα βήμα» πριν το οριστικό κλείσιμό της– δεν επέτρεψαν την περαιτέρω εξέλιξη του κινητήρα και την τοποθέτησή του σε μοντέλα της Saab (αλλά και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών που ανήκαν στην General Motors).
Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.Η ομάδα του Caroto
Ο δίχρονος θα χάσει τα βασικά του πλεονεκτήματα της απλότητας και του βάρους. Επίσης και η λίπανση και οι ρύποι είναι θέμα στους δίχρονους.
Από όσους εναλλακτικούς κινητήρες έχω δει η προτίμησή μου είναι ο SAAB variable compression engine.
Τι θυμήθηκες φίλε «komitis»!
Ο συγκεκριμένος κινητήρας, με την κωδική ονομασία «SVC» («Saab Variable Compression») παρουσιάστηκε το 2000, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.
Ήταν πεντακύλινδρος, είχε χωρητικότητα 1,6 λίτρα και σύμφωνα με τη Saab η (ονομαστική) ειδική ισχύς του έφτανε μέχρι και τους 150 ίππους, αριθμός αξιοπρόσεκτος ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα.
Δυστυχώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η σουηδική εταιρεία την περασμένη δεκαετία –και τα οποία την έφεραν «ένα βήμα» πριν το οριστικό κλείσιμό της– δεν επέτρεψαν την περαιτέρω εξέλιξη του κινητήρα και την τοποθέτησή του σε μοντέλα της Saab (αλλά και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών που ανήκαν στην General Motors).