NEA

iRACER, το συναρμολογούμενο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό!

iRacer/ Westfield

Τo iRacer έχει εξελιχθεί από το πανεπιστήμιο του Birmingham City και τη Westfield και είναι από αυτά τα αγωνιστικά που μετά τις αποτελούν ειδικότητα των Άγγλων

2013 / IRacerΕίναι μικρό, πανάλαφρο, δαιμονισμένα γρήγορο και συναρμολογούμενο στο γκαράζ του σπιτιού μέσα σε 120 ώρες. Θεωρητικά και χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων. Το κιτ που περιλαμβάνει τα πάντα, από το αλουμινένιο σωληνωτό πλαίσιο μέχρι τις αναρτήσεις και τα καθίσματα, κοστίζει 19.500 € και έτοιμο το iRacer ζυγίζει περί τα 500 kg. Κατηγορία φτερού δηλαδή, αν και από την εξίσωση λείπει ένας παράγοντας: ο κινητήρας. Εδώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός συμβατικού κινητήρα βενζίνης, ενός υβριδικού συνόλου ή ενός ηλεκτροκινητήρα.

2013 / IRacerΦυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία επιλογή, που μπορεί να αυξάνει το τελικό βάρος στα 770 kg, αλλά παραθέτει ταυτόχρονα 132 PS και 745 Nm ροπής. Τιμές, ειδικά η τελευταία, εντυπωσιακές που εξασφαλίζουν ένα «0-100» της τάξης των 5 sec και τελική που πλησιάζει τα 225 km/h.

iRacer/ WestfieldΟ ηλεκτροκινητήρας, πάντως, εκτοξεύει το τελικό κόστος του iRacer στις 80.000 ευρώ, ενώ η τοποθέτησή του, όπως λένε και οι υπεύθυνοι της Westfield, είναι καλύτερο να γίνει από ειδικό. Οι προδιαγραφές του iRacer είναι σύμφωνες με αυτές της Fomula E που θα διοργανωθεί από του χρόνου, ενώ μετά από 25 min φουλ γκάζι στην πίστα το ηλεκτρικό αγωνιστικό πρέπει να μπει αναγκαστικά στα πιτ. H φόρτιση γίνεται φυσικά από την πρίζα.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!