ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παράνομη κατά την οδήγηση η χρήση γυαλιών Google!

google glass illegal for driving (2)

Η χρήση γυαλιών Google θεωρείται επικίνδυνη κατά την οδήγηση καθώς αποσπά την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο…

google glass illegal for driving (3)Πρόκειται για τα πιο προηγμένα γυαλιά στον κόσμο καθώς ενσωματώνουν ένα μικροσκοπικό προτζέκτορα παρέχοντας στο χρήση εικόνα υψηλής ανάλυσης ανάλογη με την παρακολούθηση HD προγράμματος σε τηλεόραση 25′” από απόσταση 2,5 m. Τα Google Glasses είναι συμβατά με κάθε συσκευή που λειτουργεί σε περιβάλλον Android, διαθέτουν κάμερα ανάλυσης 5 megapixels με δυνατότητα λήψης βίντεο 720p, αποθηκευτικό χώρο 16 GB, ασύρματη σύνδεση WiFi και Bluetooth καθώς και θύρα micro USB για μεταφορά δεδομένων και για φόρτιση.

google glass illegal for driving (1)Ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται με διάφορες πληροφορίες όπως η πρόγνωση του καιρού, δορυφορική πλοήγηση, να κάνει chat κ.λπ. Η διάθεση των γυαλιών Google θα ξεκινήσει τέλη 2013 στην τιμή των περίπου $1.500 και ο ιδιοκτήτης θα δηλώνει τα στοιχεία του και τον σκοπό χρήσης μιας και τίθενται πολλά ζητήματα περί ασφάλειας προσωπικών δεδομένων και προσωπικού απόρρητου. Πάντως, σχετική έρευνα προβλέπει έκρηξη της χρήσης γυαλιών Google μέχρι το 2018!

Τώρα, επί του θέματος, το βρετανικό υπουργείο μεταφορών εξέδωσε ήδη ανακοίνωση η οποία προβλέπει πως η χρήση γυαλιών Google θα είναι παράνομη στην διάρκεια οδήγησης και ο παραβάτης θα τιμωρείται με πρόστιμο £60 συν ποινή 3 πόντων στην άδεια οδήγησης (όσο και η χρήση κινητού τηλεφώνου). Εσεις τι λέτε; Είναι παράνομή ή όχι η χρήση τέτοιων γυαλιών κατά την οδήγηση; Αν, ναι, θεωρείτε πως είναι μικρό το χρηματικό πρόστιμο;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!