NEA

Τροχός με ενσωματωμένη ανάρτηση [vid]

SOFTWHEELS-11

H ισραηλινή εταιρεία Softwheels μπορεί να μην ανακαλύπτει ξανά τον τροχό, αλλά η ιδέα της είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα…

Για τροχαναρτήσεις έχουμε μιλήσει σε προηγούμενα άρθρα. Τελικά, μία πολύ πιο απλούστερη λύση για ποδήλατα και αναπηρικά καροτσάκια έρχεται από το Ισραήλ και την εταιρία Softwheels. Η ιδέα είναι όπως είπαμε απλή όσο και πρωτότυπη, καθώς οι ειδικοί αντικατέστησαν τις ακτίνες των τροχών από τρία αμορτισέρ.

Τα αμορτισέρ παραμένουν κλειδωμένα μέχρι ως ένα ορισμένο σημείο ώστε να μην υπάρχουν άσκοπες ταλαντώσεις. Σε έδαφος με ανωμαλίες και όταν ξεπεραστεί το προβλεπόμενο όριο πίεσης, μία βαλβίδα ενεργοποιεί τα αμορτισέρ (ουσιαστικά επιτρέπει την ροή λαδιού στα εμβολάκια).

Μέχρι στιγμής και όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, η εταιρεία έχει εξελίξει δύο μοντέλα, το Fluent για ποδήλατα, που τους επιτρέπει να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες και το Acrobat για αναπηρικά καροτσάκια. Όπως διατείνεται η ισραηλινή εταιρία, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι σε μια δεκαετία έτοιμη για χρήση και στα αυτοκίνητα. Εντάξει, είπαμε, καλή και πρωτότυπη η ιδέα αλλά έως εκεί…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!