ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πως ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Subaru;

SUBARU-360-1

Το αυτοκινητάκι που βλέπετε είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και αποτέλεσε τη βάση που επέτρεψε στη Subaru να εξελιχθεί σε ότι είναι σήμερα…

SUBARU-360-2Το τμήμα αυτοκινήτου της Fuji Heavy Industries ιδρύθηκε το 1953 και ένα χρόνο αργότερα παρουσιάστηκε το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε, το Subaru 1500 με κινητήρες Peugeot. Πρακτικά, όμως και μέχρι το 1958, η Subaru δεν υπήρχε στον χάρτη και δεν θύμιζε σε τίποτα την εταιρία που έχει κάνει όνομα με τους boxer, τη συμμετρική της τετρακίνηση, τα STi και τα Forester. Εκείνη τη χρονιά ήταν που παράχθηκε το λιλιπούτειο όχημα που βλέπετε.

SUBARU-360-3Το πρώτο, λοιπόν, μοντέλο ευρείας παραγωγής της Subaru ονομαζόταν 360 επειδή πολύ απλά κάλυπτε το τότε όριο των 360 cc για τα περίφημα kei Cars. Πιο συγκεκριμένα, το μικρό του μοτεράκι είχε δύο αερόψυκτους κυλίνδρους σε σειρά με συνολική χωρητικότητα 356 cc και απέδιδε 25 αλογάκια. Στην πορεία η χωρητικότητα αυξήθηκε στα 423 cc. Το πλαίσιό του ήταν αυτοφερόμενο με οροφή από φάϊμπεργκλας και βάρος μόλις 410 kg.

Γεγονός που του επέτρεπε να φτάνει τα 100 km/h σε 37 sec, που μπορεί να ακούγονται πάρα πολλά για σήμερα, αλλά πριν από σχεδόν 60 χρόνια αρκούσαν και με το παραπάνω για να βολτάρει κανείς στο Τόκιο και τα περίχωρά του. Τηρουμένων πάντα των αναλογιών, το 360 είχε μεγάλη επιτυχία, έμεινε στην παραγωγή μέχρι και το 1971 και σημείωσε περίπου 400.000 πωλήσεις!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!