NEA

Ανανέωση για το DS3

Citroen-DS3_2016_1000 (5)

To premium σήμα της Citroen παρουσίασε το φρεσκαρισμένο στα σημεία DS3, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι της Γενεύης, αρχές Μαρτίου…

Citroen-DS3_2016_1000 (1)Το λανσάρισμά του facelift DS3 θα ξεκινήσει λίγο μετά με την γκάμα των κινητήρων να έχει στην βασική της έκδοση τον 3-κύλινδρο των 1.200 cc με τους 82 PS που θα πλαισιωθεί από μια τούρμπο έκδοση 1.2Τ με 130 PS/230 Nm (υπάρχει και η PureTech με τα 110 PS και αυτόματο κιβώτιο EAT6). Η top έκδοση με την ονομασία Performance, έχει κάτω από το καπό της τον γνωστό turbo 1.600άρη του ομίλου PSA που για την περίσταση αποδίδει PS/300 Nm.

Οπτικά η Performance ξεχωρίζει με τα πιο φαρδιά μετατρόχιά της (μπροστά κατά 26 mm, πίσω κατά 14 mm) και τη μικρότερη κατά 15 mm απόστασή της από το έδαφος. Επίσης, ο διάκοσμος είναι πιο πολυτελές με επενδύσεις από αλκαντάρα, τα φρένα της έχουν αναβαθμιστεί, το κιβώτιο είναι 6άρι χειροκίνητο, ενώ στα εξτρά περιλαμβάνεται μπλοκέ διαφορικό. Με επιπλέον χρέωση είναι διαθέσιμο, για τις πιο απλές εκδόσεις και ένα βελτιωμένο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Όλες οι αναβαθμίσεις του DS3, εννοείται πως αφορούν και την ανοιχτή του εκδοχή, με κύριο χαρακτηριστικό την επανασχεδιασμένη μάσκα, η οποία τονίζεται από ένα χρωμιωμένο περίγραμμα, το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τους προβολείς LED, ενώ έχει μεγαλώσει και το λογότυπο της μάρκας. Επίσης, οι σχεδιαστές της DS έχουν δώσει ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στις δυνατότητες εξατομίκευσης, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμες συνολικά 78 αποχρώσεις για το αμάξωμα.

Στο εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί το σύστημα infotainment, που πλέον διαθέτει και δυνατότητες σύνδεσης smartphones (υποστήριξη MirrorLink, Apple Car Play, Google Play κ.α.), ενώ η νέα touch-screen μειώνει δραστικά τον αριθμό των μπουτόν (συγκεκριμένα, 20 λιγότερα). Επιπρόσθετα, ο εξοπλισμός του ανανεωμένου DS3 μπορεί να περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης (μπροστά και πίσω), αυτόνομη πέδηση (για αποφυγή σύγκρουσης), σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!