NEA

H σπέσιαλ Pagani Huayra BC των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ!

Pagani-Huayra_BC_2016_1000 (5)

Το πρόσθετο «BC» προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος του Benny Caiola, ενός συλλέκτη Ferrari από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος το 1999 αγόρασε την πρώτη Pagani που κατασκευάστηκε!

Pagani-Huayra_BC_2016_1000 (9)Και αυτό δεν το λέει όποιος και όποιος, αλλά ο ιδιοκτήτης της Pagani που θα παρουσιάσει την Huayra BC στο κοινό της Γενεύης. Ο Benny Caiola είχε γράψει στον Pagani πως η Zonda ήταν ένα αριστούργημα ανάλογα του Μικελάντζελο, ενώ η συγχαρητήρια επιστολή συνοδευόταν από μία επιταγή 1.000 δολαρίων για κέρασμα στο προσωπικό της μάρκας. Από όταν πέθανε ο Caiola, ο Pagani έψαχνε ένα τρόπο για να τιμήσει τα εύσημα και αυτός τελικά έρχεται μέσα από την ειδική Huayra των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ!

Pagani-Huayra_BC_2016_1000 (4)H BC λοιπόν διαθέτει ένα πλήρως διαφοροποιημένο αεροδυναμικό πακέτο σε σχέση με τις «απλές» εκδοχές, ενώ όπως λένε από την Pagani εκτός από την οροφή όλο το υπόλοιπο αμάξωμα έχει σχεδιαστεί από την αρχή, με πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του τη μεγάλη, σταθερή πίσω αεροτομή, αλλά και τις λωρίδες εξαερισμού στο πάνω μέρος των εμπρός φτερών. Εννοείται πως το έργο τέχνης συμπληρώνεται με φουλ χρήση ανθρακονήματος και ένα εσωτερικό για Όσκαρ.

Pagani-Huayra_BC_2016_1000 (1)Εδώ να πούμε πως η Huayra BC θα κατασκευαστεί σε 20 μονάδες, ενώ μέχρι στιγμής από τις εγκαταστάσεις της μάρκας στο San Cesario sul Panaro, κοντά στη Modena, έχουν βγει 136 Zonda και 94 κανονικές Huara (εκ των οποίων τις 37, οι 120 εργαζόμενοι στην Pagani τις κατασκεύασαν πέρυσι). Για το τέλος, αφήσαμε το… κερασάκι που δεν είναι άλλο από τον V12 των 6.000 cc της AMG με ισχύ κοντά στα 800 άλογα (από 730), απόβαρο που δεν ξεπερνά τα 1.218 κιλά και τελική στα 415 km/h!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!