ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένα νέο σύστημα ακινητοποίησης για τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα [vid]

Για όσους παρκάρουν παράνομα στις ΗΠΑ, οι δαγκάνες και οι κάθε είδους ευρεσιτεχνίες που υπήρχαν μέχρι σήμερα δείχνουν τόσο παλιές σε σχέση με το νέο μεγάλο υπερόπλο, το Barnacle.

barnacle-4Πρόκειται για μία σούπερ διαστάσεων βεντούζα (για την ακρίβεια δύο από αυτές), οι οποίες δικαιολογούν και το όνομα της όλης εφεύρεσης που στα αγγλικά σημαίνει «στρείδι». Αυτό που έχει να κάνει ο αστυνομικός είναι να εφαρμόσει αυτή την κίτρινη πλαστική επιφάνεια πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, να το κολλήσει με τις υπερμεγέθεις δαγκάνες, να το ασφαλίσει και μετά να περιμένει τον οδηγό να έρθει σαν βρεγμένο «στρείδι» για να πληρώσει το πρόστιμο!

barnacle-2Μάλιστα, το σύστημα έχει ενσωματωμένο πάνω του και ένα GPS το οποίο ειδοποιεί το Κέντρο για το αν αποπειραθεί κάποιος να μετακινήσει το όχημα. Το «στρείδι» λειτουργεί πιλοτικά στη Νέα Υόρκη, ενώ μπορεί να μεταφερθεί σε μεγάλους αριθμούς μέσα σε ένα όχημα της αστυνομίας σε μία επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο κάποιας πόλης. Μπορείτε να φανταστείτε ένα τέτοιο μηχάνημα στο κέντρο της Αθήνας;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!