NEA

Εντυπωσιάζει το Jaguar I-Pace Crossover!

HyperFocal: 0

Λίγο πριν σηκώσει αυλαία η έκθεση του Λος Άντζελες και σε μία κίνηση εντυπωσιασμού η Jaguar παρουσίασε σε μία «κλειστή» εκδήλωση το όμορφο πρωτότυπο που βλέπετε…

Jaguar-I-Pace_Concept-2016-1280-45Ο αρχισχεδιαστής της βρετανικής μάρκας, o Ian Callum, είχε ως βασικό στόχο να σχεδιάσει μία από τις ομορφότερες Jaguar των τελευταίων ετών που θα μπορεί να υποδέχεται μπαταρίες κάτω από το δάπεδο. Το πολύ όμορφο πρωτότυπο I-Pace που φτάνει σε μήκος τα 4,68 μέτρα, είναι ηλεκτροκίνητο και συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός crossover που θα χτυπήσει από την επερχόμενη EV εκδοχή της Mercedes GLA μέχρι και τα μοντέλα της Tesla.

Jaguar-I-Pace_Concept-2016-1280-4aΜάλιστα, όπως η τελευταία έτσι και η Jaguar έχει ήδη ξεκινήσει την προώθηση του αυτοκινήτου μέσω του διαδικτύου και παρόλο που η έκδοση παραγωγής θα λανσαριστεί στην αγορά το 2018 (επίσημη παρουσίαση τέλη 2017), οι Βρετανοί δέχονται ήδη 1.000 δολάρια ως προκαταβολή για να μπορέσει να μπει κανείς πιο ψηλά στην λίστα παράδοσής!

Τώρα, επί του I-Pace Crossover την κίνησή αναλαμβάνουν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας στον εμπρός και ένας στον πίσω άξονα συνθέτοντας τετρακίνηση) και συνδυαστικά η ισχύς του φτάνει τους 400 ίππους και η ροπή τα 700 Nm. Η αυτονομία φτάνει θεωρητικά τα 400 χλμ. με την ενέργεια να προέρχεται από συστοιχία μπαταριών 90 kW με δυνατότητα ταχείας φόρτισης κατά 80% σε περίπου 90 λεπτά. Ενδεικτικό των επιδόσεων είναι το 0-60 μίλια ανά ώρα (0-94 χλμ./ώρα) σε περίπου 4 δευτερόλεπτα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!