ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρόσω ολοταχώς για τα ηλεκτροκίνητα

bmw-mercedes-ford-porsche-audi-agreement-charging-stations-0

H επόμενη μέρα για την ηλεκτροκίνηση μπορεί να μην είναι τόσο κοντινή, αλλά οι εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο έντονες…

ford-focus-electric-1Οι BMW, Daimler, Ford και VW ανακοίνωσαν πως συνεργάζονται στην κατασκευή ενός μεγάλου δικτύου ταχυφόρτισης που θα περιλαμβάνει 1.000 σημεία σε διάφορες μεγάλες οδούς και 400 πόλεις της Ευρώπης και το καθένα θα έχει έξοδο ισχύος έως 350 kW. Λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί, αλλά λογικά τα σημεία αυτά θα βρίσκονται σε μεγάλα πρατήρια υγρών καυσίμων και μόνο όσα είναι συμβατά με το σύστημα χρέωσης CCS (Combined Charging System) θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο.

bmw-i3-1Η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί την καθιέρωση του CCS που χρησιμοποιείται ήδη στα BMW i3 και i8, στα VW e-Up και e-Golf και στο μέλλον στα Ford EV και στα Mercedes EQ. Φυσικά, υπάρχει και το ανταγωνιστικό της Tesla, όπως και το ChaDeMo που χρησιμοποιεί ο όμιλος PSA, η Nissan, η Renault, η Mitsubishi κ.α.

Από την Ιαπωνία τα νέα που έρχονται είναι πως οι Subaru, Toyota και Mazda εντείνουν την εξέλιξη των EV. H Toyota μπορεί να ποντάρει στα fuel cell, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει τα μπαταριοκίνητα και θα λανσάρει ένα EV πριν το τέλος της δεκαετίας (ίσως μία εκδοχή του C-HR). Η Mazda θα παρουσιάσει το πρώτο της EV παραγωγής το 2019, ενώ δύο χρόνια αργότερα θα ακολουθήσει η Subaru. Αν μη τι άλλο πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!