ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Uber λέει όχι σεξ στα αυτοκίνητα

couple-in-taxi

Η Uber είναι μία εταιρία υπηρεσιών ταξί, έρχεται από τις ΗΠΑ, απειλεί τα παραδοσιακά ταξί και απαγορεύει το σεξ στα αυτοκίνητα της!

uberΑν δεν το γνωρίζετε η εταιρία Uber ιδρύθηκε το 2009 στο Σαν Φρανσίσκο και επιτρέπει σε ιδιώτες μέσω της υπηρεσίας UberX (τρέχει από smartphone ή tablet) να μετατρέπουν το IX τους σε ταξί ή νοικιάρικο (ο οδηγός που βρίσκεται πλησιέστερα στο σημείο παραλαβής του πελάτη ειδοποιείται αυτόματα και αναλαμβάνει καθήκοντα ταξιτζή)! Προσέξτε, δεν πρόκειται για κάποια μικρή εταιρία καθώς η Uber έχει ήδη αναπτύξει τις δραστηριότητές της σε περισσότερες από 300 πόλεις στις έξι ηπείρους, ενώ οι αγωγές έχουν πέσει ήδη σύννεφο στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τον ρόλο της Uber ως εταιρία μεταφορών ή διαδικτυακή πλατφόρμα διευκόλυνσης των επιβατών.

Τώρα, αν ισχύσει η πρώτη εκδοχή τότε η Uber θα αποκλειστεί από την Ευρώπη, ενώ αν ισχύσει η ύπαρξη της ως «app» τότε οι ταρίφες θα έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν (η πληρωμή κάθε διαδρομής γίνεται μέσω PayPal, GoogleWallet ή Uber Credits). Πρόκειται για πραγματικά μια πολύ έξυπνη ιδέα της Uber που φτάνει σήμερα σε αξία τα 68 δισεκατομμύρια δολάρια. Μίας μελετημένης start up εταιρίας στην παραμικρή λεπτομέρεια αφού μέσα στους πολλούς κανόνες χρήσης δεν ξεχνά να επισημαίνει (στην περίπτωση πλήρους ενοικίασης) πως απαγορεύεται το σεξ στα «νοικιάρικα» αυτοκινητα. Τώρα με ποιο τρόπο μπορεί να το διαπιστώσει η εταιρία (ή καλύτερα ο ιδιώτης που κάνει χρήση της Uber), σίγουρα θα υπάρχει κάποιος τρόπος…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!