NEA

Και επισήμως η Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Η διάθεση του πιο ιδιαίτερου SUV της Mercedes -και όχι μόνο- θα ξεκινήσει το φθινόπωρο σε τιμές που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Αλλά είναι βέβαιο πως θα είναι υψηλές και στα επίπεδα ενός supercar…

Μετά τις πρώτες φωτογραφίες που είχαν αρχικά διαρρεύσει, έφτασε και η ώρα της επίσημης παρουσίασης (για το κοινό αρχές Μαρτίου στο σαλόνι της Γενεύης) του πρώτου SUV με τα σήματα της Maybach. Συγκεκριμένα, η Mercedes-Maybach G650 Landaulet κινείται από τον V12 των 6.000 κ.εκ., ο οποίος με τη βοήθεια διπλού turbo αποδίδει 630 ίππους και 1.000 Nm.

Το σύστημα μετάδοσης διαθέτει τρία μπλοκέ διαφορικά, ενώ η βάση του θηριώδους ημί-κάμπριο (αυτό σημαίνει το Landaulet, ότι το πίσω τμήμα της οροφής είναι από ύφασμα και ανοίγει) είναι η εξίσου θηριώδης G500 4×42. Εντυπωσιακό είναι το μήκος που φτάνει τα 5,345 μέτρα, το μεταξόνιο είναι στα 3.4238 χιλιοστά, το ύψος στα 2.235, ενώ η απόσταση από το έδαφος απλά είναι στο μισό μέτρο!

Οι δύο πίσω επιβάτες (τέσσερις συνολικά) μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να κατεβάσουν τη μαλακή οροφή και να είναι open air, ενώ για άκρως ιδιωτικές στιγμές μπορούν να απομονώσουν τον οδηγό με ένα γυάλινο διαχωριστικό (που είναι αδιαφανές και γίνεται διάφανο με το πάτημα ενός κουμπιού). Τα πίσω καθίσματα είναι ξεχωριστά, προέρχονται από την S-Class, έχουν φυσικά δυνατότητες μασάζ, εξαερισμό και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, ενώ ο χώρος για τα πόδια είναι κυριολεκτικά τεράστιος

Ο εξοπλισμός μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη, ενώ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες είναι τα ηλεκτρικά σκαλοπάτια που όπως και οι προεκτάσεις των φτερών είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Αξιοσημείωτο είναι πως στο εσωτερικό υπάρχουν πτυσσόμενα τραπεζάκια, ενώ στο διαχωριστικό των εμπρός θέσεων από τις πίσω έχουν τοποθετηθεί και δύο οθόνες 10 ιντσών. Τέλος, η Mercedes-Maybach G650 θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 αντίτυπα, που όπως καταλαβαίνετε θα πουληθούν σχεδόν όλα στις χώρες του Κόλπου, στη Ρωσία, στην Κίνα άντε και στις ΗΠΑ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!