ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα απίστευτο φιλμάκι με μία Mustang σε ριμέικ του πασίγνωστου «Rendez-Vouz» [vid]

Ένα από τα πιο κλασικά “στιγμιότυπα” στην ιστορία του αυτοκινήτου είναι το μικρής διάρκειας φιλμάκι του Γάλλου σκηνοθέτη Κλοντ Λελούς, με τον τίτλο “Ραντεβού” του 1976…

Στην μικρού μήκους αυτή ταινία βλέπουμε ένα αυτοκίνητο να τρέχει μέσα στους δρόμους του έρημου Παρισιού με υπερβολική ταχύτητα με στόχο ο οδηγός του να προλάβει ένα ραντεβού με την κοπέλα του. Η ταινία του Λελούς έχει παραμείνει κλασική στο πέρασμα των χρόνων, ενώ γύρω της δημιουργήθηκαν μία σωρό από μύθοι και ιστορίες για το πως γυρίστηκε, ποιος οδηγούσε, με τι ταχύτητα πήγαινε το αυτοκίνητο, τι αυτοκίνητο ήταν που ακούγεται έτσι (ήταν η μοναδική Mercedes 450 SEL 6.9 με αερανάρτηση για σταθερότητα στην εικόνα και μετά μπήκε ήχος από… Ferrari V12!). Το φιλμ έχει μείνει κλασικό και εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα με την ευρηματικότητά του και την άψογη κινηματογράφηση.

Η Ford είχε την ιδέα να επαναλάβει το εγχείρημα φέτος, με μία Mustang. Για το δικό της βιντεάκι μάλιστα, το οποίο έγινε με μία κόκκινη GT και με τεχνολογία VR, έδωσε τον τίτλο «Re-Rende-Vous». Σε αντίθεση με τον Λελούς που έκανε όλο το εγχείρημα μόνος του με δύο φίλους και χωρίς την άδεια της αστυνομίας, η Ford τήρησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχοντας στο πλευρό της τις αρχές του Παρισιού, ενώ όπως αναφέρει στο ξεκίνημα του βίντεο, πουθενά δεν ξεπέρασε τα όρια ταχύτητας (σε αντίθεση με τον Λελούς που, οδηγώντας ο ίδιος, είχε φθάσει να 200αρίζει μέσα στο άδειο Παρίσι).

Όπως φαίνεται πάντως από το φιλμάκι της Ford, οι χαμηλές ταχύτητες δεν στερούν τίποτα απο το να δημιουργηθεί ένα εξίσου εντυπωσιακό φιλμ (ας είναι καλά η σύγχρονη τεχνολογία) ενώ όπως θα διαπιστώσουν κάποιοι παρατηρητικοί, αρκετοί δρόμοι από την ταινία του Λελούς δεν είναι στην ίδια κατάσταση με τότε ή έχουν αλλάξει εντελώς. Η “ανατροπή” πάντως που όλοι περιμένουν έρχεται στο τέλος, όταν από την Mustang κατεβαίνει μία γυναίκα η οποία τρέχει στα σκαλιά για να συναντήσει τον καλό της (στο ορίτζιναλ φιλμάκι, τα πράγματα ήταν αντίστροφα).

Όπως θα δείτε παραθέτουμε το νέο βίντεο της Ford και μαζί του το κλασικό πρωτότυπο που όπως φαίνεται δεν έχει “γεράσει” στο παραμικρό. Μαζί συμπληρώνουμε και με ένα άλλο φιλμάκι από συνέντευξη του Λελούς όπου εξηγεί στον δημοσιογράφο πως γυρίστηκε η ταινία και ποιοι από τους μύθους που την συνοδεύουν είναι αληθινοί ή όχι. Αυτό που πάντως είναι αληθινό είναι ότι ο Λελούς ήταν πραγματικά τρελός και ικανός οδηγός κάτι που φαίνεται στα μάτια του δημοσιογράφου ο οποίος μάλλον τα έχει κάνει επάνω του όταν ο γερασμένος πια σκηνοθέτης γκαζώνει σαν παλαβός μέσα στους δρόμους του Παρισιού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!