NEA

Peugeot Instinct, ένα πρωτότυπο… με ένστικτο!

Το Instinct Concept είναι το πρώτο όχημα της γαλλικής εταιρείας με αυτόνομη οδήγηση…

Στην αυτόνομη κίνηση υπάρχουν δύο προγράμματα, τα Autonomous Sharp και Autonomous Soft. Στα οποία το τιμόνι και τα πεντάλ αποσύρονται προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερος χώρος, ενώ στα δύο πρώτα προσαρμόζονται αντίστοιχα οι ενδείξεις και τα χειριστήρια. Τώρα, στην περίπτωση που τον έλεγχο τον έχει ο οδηγός, υπάρχουν επίσης δύο επιλογές. Η Drive Boost με έμφαση στις επιδόσεις και την σπορ οδήγηση, καθώς και η Drive Relax, με πλήρη υποστήριξη από τα συστήματα υποβοήθησης.

Αισθητικά το Instinct μοιάζει με μια φουτουριστική εκδοχή αλά Shooting Brake του Peugeot 308, με χαρακτηριστική οροφή, ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία και προβολείς LED. Το ταμπλό αποτελείται αποκλειστικά από οθόνες, αφής ή μη, που ελέγχονται είτε φωνητικά είτε με χειρονομίες, ενώ διαθέσιμα είναι και διάφορα προγράμματα διασκέδασης. Φυσικά υπάρχει πλήρης διασύνδεση, που εδώ γίνεται με ένα σύστημα που βασίζεται στο Cloud και έχει εξελιχθεί από κοινού με τη Samsung, ενώ μπορούν να δημιουργηθούν και προφίλ για κάθε χρήστη ξεχωριστά. Το σύστημα πρόωσης είναι plug-in υβριδικό με συνδυαστική απόδοση 300 ίππων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!