NEA

Μπορεί η Skoda να χτυπήσει την Tesla;

H Skoda γλυκοκοιτάζει την προοπτική της παραγωγής ενός ηλεκτροκίνητου σπορ κουπέ SUV το 2019 που θα αντιμετωπίσει το Tesla Model X…

Φήμες θέλουν ένα πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία Vision E να κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση της Σαγκάης και να προλογίζει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda που πιθανότατα θα έχει crossover σχήμα, θα κυκλοφορήσει σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα και ίσως να ονομάζεται Aratan. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group, θα έχει μήκος στα περίπου 4,5 μέτρα, υπερυψωμένη θέση οδήγησης, ενώ θα είναι λίγο πιο μαζεμένο σε διαστάσεις από το Kodiaq.

Τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη θα είναι κοινά με το DNA να προκύπτει από το VW ID Concept (στo Vision E Concept η ισχύς θα φτάνει τους 300 ίππους από την συνδυασμένη απόδοση δύο ηλεκτροκινητήρων), ενώ η αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες κίνησης αναμένεται να αρκεί για τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα. Στόχος της Skoda είναι να ανταποκριθεί στην EV στρατηγική της έως το 2025 προβλέποντας πως μέχρι τότε το 25% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται στην παγκόσμια αγορά θα είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κάτι που κατά την άποψη μας είναι πολύ αισιόδοξο και κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλαγιάσει όλος αυτός ο ντόρος με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ναι, τα EV είναι το μέλλον, αλλά στο όχι τόσο κοντινό όσο θέλουν να πουλάνε (θυμηθείτε το 2000 τι έλεγαν οι κατασκευαστές για τα fuel cell, κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχουν γεμίσει οι δρόμοι από δαύτα)…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!