ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι κόστος χρήσης είχε μία Lamborghini Murcielago που έκανε 400.000 χιλιόμετρα;

Άντε και με κάποιο μαγικό τρόπο σου χάριζαν μία Murcielago. Πόσα χρήματα θα χρειαζόσουν αν έκανες μαζί της περίπου 1.000 χιλιόμετρα την εβδομάδα;

Μία Lamborghini Murcielago είχε παραχωρηθεί στο περιοδικό EVO για μία δοκιμή μακράς διαρκείας, τα γνωστά long-terms (ξέρετε στην Βρετανία τα supercar στα μεγάλα περιοδικά είναι κάτι σαν τα φιεστάκια για εμάς). Στη συνέχεια η εν λόγω Murcielago πέρασε στα χέρια του Simon George, ενός από τους συντάκτες του περιοδικού, που την χρησιμοποιούσε καθημερινά (ακόμη και ως ενοικιαζόμενο σε track-days τα οποία οργάνωνε η εταιρία του) κάνοντας εκείνη την εποχή περίπου 1.000 χιλιόμετρα την εβδομάδα.

Έτσι, μέχρι σήμερα η Murcielago έχει περίπου 400.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της (μαζί με τα χιλιόμετρα στην πίστα, κάπου 90 εκδηλώσεις τον χρόνο) και μετά από ένα πρόχειρο απολογισμό ο Simon υπολόγισε με μία μίνιμουμ κατανάλωση στα 20 λίτρα/100 χλμ. πως ο V12 είχε ρουφήξει περισσότερα από 150.000 δολάρια σε αμόλυβδη. Σε όλα αυτά συνυπολόγισε πως άλλαξε 14 φορές λάστιχα (με 1.000 ευρώ την φορά), τακάκια και δίσκους κάθε 25.000 χλμ. (με κόστος 1.200 ευρώ την φορά), 8 φορές άλλαξε δίσκο συμπλέκτη.

Στα 13 χρόνια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τα σέρβις του κινητήρα κόστισαν περίπου 60 χιλιάδες ευρώ, η ασφάλεια και τα τέλη κυκλοφορίας περίπου 22.000 ευρώ… ενω γενικότερα το συνολικό κόστος ξεπέρασε τις 450.000 ευρώ (μαζί με κάποιες αναμενόμενες ζημιές), σύμφωνα πάντα με τον Simon.  Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις πιο δουλεμένες Lambo, η οποία με το ιστορικό αυτό θα πιάσει με το ζόρι τις 70.000 ευρώ. Και το κόστος μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό, αλλά από την άλλη ο Simon το χάρηκε με την ψυχή του…

SMS==> Γιατί τα αγοράζεις αν δεν τα χαίρεσαι; [blog]

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!