SMSΔΙΑΦΟΡΑ

Ένα Toyota Land Cruiser έπιασε τα 370 χλμ./ώρα [vid]

Καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες μπαίνουν στον κόσμο των super SUV (από την Porsche μέχρι την Lamborghini), ξεκινά και η μάχη για το ταχύτερο SUV του κόσμου…

Όχι σε μία πίστα και σε διαδρομή με στροφές (όπου η Cayenne Turbo S έχει τον τίτλο), αλλά στην ευθεία, εκεί μέχρι πρότινος τον τίτλο διατηρούσε μια ειδική έκδοση της Mercedes GLK V12 από την Brabus η οποία είχε αγγίξει τα 340 χλμ./ώρα. Το ρεκόρ αυτό αποφάσισε να “χτυπήσει” η Toyota δημιουργώντας μια ειδική έκδοση του μεγάλου Land Cruiser.

Για να το επιτύχει αυτό, προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο της, το οποίο κάθε άλλο για αυτή την δουλειά είναι όπως βγαίνει από το εργοστάσιο. Κατ’ αρχήν προστέθηκαν δύο turbo στο V8 μοτέρ των 5,7 λίτρων, τα οποία μαζί με εκτεταμένες επεμβάσεις σε διάφορα υποσυστήματα του κινητήρα ανέβασαν την συνολική ιπποδύναμη στα 2.000 άλογα. Μαζί προστέθηκε και ένα αγωνιστικού τύπου κιβώτιο ώστε να μπορέσει να αντέξει όλη αυτή την δύναμη.

Δεν είναι όμως μόνο η αύξηση στην ιπποδύναμη αλλά έγιναν και σημαντικές επεμβάσεις στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις, που αν και κρατήθηκαν όσο το δυνατόν κοντά στο μοντέλο της παραγωγής, προσαρμόστηκαν στα δεδομένα του εγχειρήματος. Έτσι το αμάξωμα χαμήλωσε αρκετά (ώστε να βελτιωθεί και η αεροδυναμική), προστέθηκαν ελαστικά Michelin Pilot Super Sport και όπως είναι φυσικό προσαρμόστηκε πάνω του και ένα κανονικό αγωνιστικό roll-cage.

To όλο εγχείρημα έγινε στην Καλιφόρνια, στην αεροπορική βάση “Mojave Air and Space Port” και οδηγός ήταν ο Carl Edwards από το ΝΑSCAR. Το ειδικό αυτό Land Cruiser κατάφερε στην πρώτη διαδρομή να ισοφαρίσει την επίδοση τη ς Mercedes, όμως σε μία δεύτερη προσπάθεια ξεπέρασε τα 370 χλμ./ώρα, καθιστώντας την το πιο γρήγορο SUV του κόσμου.

Βέβαια, πρόκειται όπως γράφουμε για μία μετατροπή με στόχο το ρεκόρ και όχι ένα μοντέλο παραγωγής όπως η Μercedes που μπορεί να αγοράσει ο καθένας (αν του περισσεύουν περί μισό εκατομμύριο ευρώ…), όμως και πάλι ένα Land Cruiser με το βάρος και την αεροδυναμική “πολυκατοικίας” να πιάνει αυτή την ταχύτητα, δεν παύει να είναι από μόνο του ένα πολύ εντυπωσιακό γεγονός.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!