NEA

Είναι η νέα Rolls Royce Phantom το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο; [vid]

Τουλάχιστον αυτό διατείνονται οι Βρετανοί που παρουσίασαν πρόσφατα την 7η γενιά της Phantom στο Λονδίνο…

Η νέα Rolls Royce Phantom, την οποία η βρετανική εταιρεία χαρακτηρίζει ως το κορυφαίο αντικείμενο πολυτελείας στον κόσμο, θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει με την τιμή πώλησης να ξεκινά περίπου από τις 490.000 ευρώ στην κεντρική Ευρώπη.

Σχεδιαστικά η νέα Phantom διατηρεί την κλασική Rolls εικόνα, ενώ βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο αλουμινένιο πλάισιο, έχει νέες πνευματικές αναρτήσεις μπροστά και πίσω, καθώς και ανανεωμένη, πιο κομψή εμφάνιση, εμπνευσμένη και από το πρωτότυπο 103ΕΧ. Πίσω η διαμόρφωση του αμαξώματος είναι πλέον πιο σικ, ενώ μπροστά η μάσκα έγινε πιο μεγάλη, πιο ψηλή και ακόμα πιο εμφατική. Παράλληλα υπάρχει και οπτική σύνδεση, μέσω χρωμίου, με το παρμπρίζ και το περίγραμμα των παραθύρων. Όσο για τις ζάντες είναι θηριώδεις, 22 ιντσών.

Η νέα Phantom είναι πλήρως εξοπλισμένη και από πλευράς συστημάτων υποβοήθησης, ενώ στα τεχνολογικά της high light περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων σύστημα νυχτερινής όρασης και ένα τεράστιο HUD υψηλής ανάλυσης. Φυσικά ο διάκοσμος είναι και πάλι συβαριτικός και πλήρως προσαρμόσιμος στις απαιτήσεις και τις επιλογές του εκάστοτε ιδιοκτήτη, ενώ ακόμα πιο άνετα είναι τα σούπερ καθίσματα με high-tech νότα την οθόνη 12,3” ιντσών, η οποία αποτελεί μέρος του Gallery.

Ο κινητήρας είναι ο κλασικός V12 των 6.750 κ.εκ. (εδώ με διπλό turbo), ο οποίος αποδίδει 570 ίππους (από 460 της ατμοσφαιρικής του εκδοχής). Φυσικά οι επιδόσεις και η κατανάλωση δεν ανακοινώνονται μιας και κάτι τέτοιο δεν θα ταίριαζε στο χαρακτήρα της Phantom, ενώ το κιβώτιο είναι βέβαια αυτόματο, 8 σχέσεων της ZF, που συνεργάζεται και με το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης.

Ενδιαφέρον είναι πως οι μηχανικοί της βρετανικής μάρκας έδωσαν ιδιαίτερη σημασία σην ηχομόνωση της καμπίνας, χρησιμοποιώντας περίπου 130 κιλά εππλέον ηχομονωτικά υλικά. Το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με τη Rolls Royce, το επίπεδο θορύβου από τον κινητήρα στο εσωτερικό να είναι μειωμένο κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!