NEASMS

Επίσημα η ανανεωμένη Mercedes S-Class Coupe & Cabriolet

Μετά από αρκετά teaser η γερμανική εταιρία έδωσε τα επίσημα στοιχεία για τις δύο top σπορτίφ εκδοχές της S-Class που θα κάνουν ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης…

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται αποκλειστικά από 8-κύλινδρα και 12-κύλινδρα σύνολα. Ο V8 bi-turbo των 4,0 λίτρων -με σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων- στην S560 αποδίδει 469 ίππους και 700 Nm, ενώ στην S 63 AMG το παλιό σύνολο των 5,5 λίτρων έχει αντικατασταθεί από το καινούργιο των 4,0 με τα διπλά turbo, που για την περίσταση αποδίδει 612 ίππους. Στην κορυφή η S 65 AMG με 630 ίππους και 1.000 Nm, ενώ και οι δύο AMG διαθέτουν το καινούργιο αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων (9 G-Tronic).

Ανανεωμένο εμφανίζεται βέβαια και το κουπέ της S-Class, όταν και η κάμπριο οπτικά ξεχωρίζει από τη νέα της μάσκα που συνδυάζεται με καινούργιους προβολείς και προφυλακτήρα. Διαφοροποιημένα σχεδιαστικά είναι και τα μαρσπιέ, ενώ στην έκδοση AMG Line έχουν αντικατασταθεί και οι δύο προφυλακτήρες, με τον εμπρός να ξεχωρίζει από τις μεγαλύτερες και με σχεδίαση 3D εισαγωγές αέρα. Ταυτόχρονα όλες οι ανοιχτές S-Class έχουν πίσω φώτα OLED.

Εις τα ενδότερα υπάρχουν τρεις νέες επενδύσεις και τρία νέα διακοσμητικά στοιχεία από ξύλο, ενώ οι δύο μεγάλες οθόνες 12,3 ιντσών στο ταμπλό έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση, τρία διαφορετικά στυλ απεικόνισης και δυνατότητα επιλογής της προβολής κάποιων στοιχείων από τον οδηγό. Στο πολυλειτουργικό τιμόνι υπάρχουν τα γνωστά πλήκτρα αφής για το χειρισμό κάποιων λειτουργιών, ενώ όλα ελέγχονται είτε μέσω φωνητικών εντολών είτε με τη βοήθεια του Touchpad στην κεντρική κονσόλα. Φυσικά είναι διαθέσιμα και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!