NEASMS

Μπροστά στο 2020 το VW I.D. Crozz

Πρόκειται για το πρωτότυπο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW ευρείας παραγωγής σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα…

Για το concept της Volkswagen έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και μέχρι να δούμε την έκδοση παραγωγής θα μας απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο προσεχές μέλλον. Προς τα παρόν το I.D. Crozz II παρουσιάζεται στην Φρανκφούρτη (πέρυσι είχαμε δει το πρώτο concept στην Σαγκάη) με χαρακτηριστική την μάσκα που θα αποτελέσει σημείο αναγνωρισιμότητας όλων των ηλεκτρικών VW που θα ακολουθήσουν.

Σχεδιαστικά το concept έχει μία λογικά φουτουριστική σχεδίαση αφού μέσα στα επόμενα χρόνια θα ζυμωθεί μία σειρά από άλλα μέχρι να καταλήξουμε στην έκδοση παραγωγής. Πάντως αυτό που παρουσιάζεται στην γερμανική πόλη έχει υπερβολικούς τροχούς 21 ιντσών, πίσω συρόμενες πόρτες (που δεν έχουν αποδειχθεί και τόσο βολικές π.χ. όπως στο άπατο Peugeot 1008) και ένα high-tech τετραθέσιο διάκοσμο με φωνητικές εντολές, οθόνη 10,2 ιντσών στην κονσόλα, ψηφιακό εσωτερικό καθρέπτη και 5,8 ιντσών στο ταμπλό.

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυασμένης ισχύς 306 ίππων και με τεχνητή τετρακίνηση η τελική φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Η θεωρητική αυτονομία αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα με το 80% της μπαταρίας να φορτίζει σε μόλις 30 λεπτά (εννοείται σε σούπερ μονάδα ταχυφόρτισης). Φυσικά, το I.D. Crozz είναι ένα φουλ αυτόνομο αυτοκίνητο με την βοήθεια τεσσάρων λέιζερ στην οροφή που μαζί με άλλους αισθητήρες σκανάρουν τον περιβάλλοντα χώρο για απροβλημάτιστη κίνηση στον «αυτόματο πιλότο».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!