NEAΔΙΑΦΟΡΑ

O Paul McCartney έσκασε 1,53 εκ. ευρώ για να αγοράσει μία Aston Martin DB5

Για την ακρίβεια ο διάσημος μπασίστας και κιθαρίστας των Beatles, σε δημοπρασία του οίκου Bonham’s που έγινε πρόσφατα στο Λονδίνο, κατέβαλε συνολικά 1.529.237 ευρώ για να αποκτήσει την αμαξάρα που βλέπετε…

Η μεγάλη είδηση είναι πως πρόκειται για την Aston Martin DB5 που ο ίδιος είχε αγοράσει ως καινούργια το 1964. Τότε του είχε κοστίσει 3.800 λίρες και ήταν μπλε με μαύρο εσωτερικό και πολλά εξτρά, όπως χρωμιωμένες ζάντες, ζώνες ασφαλείας, θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ, ραδιόφωνο Motorola και ένα φορητό πικάπ Auto Mignon της Philips κατάλληλα προσαρμοσμένο προκειμένου να μπορεί να ακούει παντού μουσική.

Ο McCartney κράτησε την DB5 (συνολικής παραγωγής 1.000 μονάδων) για έξι χρόνια και μετά από έξι χρόνια την πούλησε για να αγοράσει τη διάδοχό της DB6. Από τότε το αυτοκίνητο άλλαξε πολλά χέρια, ενώ το 2012 αναπαλαιώθηκε για δεύτερη φορά, βάφτηκε ασημένια και το εσωτερικό της έγινε κόκκινο. Τότε ο πεντακύλινδρος πέρασε από ένα ρεκτιφιέ και ανέβηκε στα 4.200 κ.εκ. (από τα 4.000 που απέδιδε 282 ίππους με ένα 0-100 σε 7,1 δλ. και τελική 232 χλμ./ώρα).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!