NEASMSΔΙΑΦΟΡΑ

Χάρμα οφθαλμών μία από τις αρχέτυπες Porsche 901

H πανέμορφη αυτή Porsche θα είναι έτοιμη να βγει μπροστά στο κοινό στο μουσείο της Porsche στην Στουτγάρδη, όπου θα παραμείνει σε προβολή από τις 14 Δεκεμβρίου έως και τις 8 Απριλίου του 2018.

Πρόκειται για μία κόκκινή 911 coupe -μία από τις πρώτες που κατασκευάστηκαν ποτέ με τον κωδικό 901 που είχε τότε- και θα βγει στο φως μετά από 45 ολόκληρα χρόνια. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα από τα ελάχιστα που παρήχθησαν με το όνομα 901. Καθώς υπήρχαν προβλήματα με τα δικαιώματα αυτού του ονόματος, μετονομάστηκε στην 911 που γνωρίζουμε ακόμα και σήμερα.

Από εκείνα τα μοντέλα, το μουσείο της Porsche δεν είχε καταφέρει να έχει κάποιο στην κατοχή του, μέχρι σήμερα. Μέχρι την στιγμή που η 901 ανακαλύφθηκε τυχαία το 2014 από ένα τηλεοπτικό συνεργείο σε μία αποθήκη στην Γερμανία. Το συνεργείο ειδοποίησε το μουσείο της Porsche, το οποίο ανακάλυψε ότι έχει τον αριθμό πλαισίου 300.057 και το οποίο ανήκε στα πρώτα μοντέλα με την ονομασία 901.

Το μουσείο αγόρασε το αυτοκίνητο, μαζί με μία άλλη Porsche που βρισκόταν στο ίδιο σημείο και ξεκίνησε την διαδικασία για την αναπαλαίωσή της. Χρησιμοποιήθηκαν πολλά γνήσια κομμάτια ενώ ο κινητήρας, η μετάδοση και το σαλόνι επισκευάστηκαν στις αρχικές προδιαγραφ. Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, και να έρθει στην κατάσταση που να μπορεί να εκτεθεί στο μουσείο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!