NEASMSΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γιατί τα αυτόνομα αυτοκίνητα… θα πρέπει να πλένονται στο χέρι;

Ένα ρεπορτάζ που έκανε το CNN έδειξε πως τα οχήματα αυτόνομης τεχνολογίας θα πρέπει να καθαρίζονται και να πλένονται ιδιαίτερα προσεκτικά και παραδοσιακά!

Αν απορείτε γιατί ένα αυτόνομο αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να περνά από τις αυτοματοποιημένες γραμμές πλυσίματος είναι επειδή για να καθαριστούν όλες αυτές οι κάμερες και οι αισθητήρες δεν αρκεί μόνο το πλύσιμο στο πλυντήριο. Για να λειτουργεί σωστά η αυτόνομη τεχνολογία και για να μην επηρεάζεται από ακαθαρσίες ή σκουπιδάκια θα πρέπει να υπάρχει και πλύσιμο στο χέρι!

Από την άλλη, τα αυτόματα πλυντήρια είναι πολλές φορές άγαρμπα απέναντι στα αυτοκίνητα δίχως να αναγνωρίζουν τον ευαίσθητο και πανάκριβο εξοπλισμό, ενώ και τα χημικά που χρησιμοποιούνται σήμερα, μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερες ζημιές. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος καθαρίσματος σε σημεία με κάμερες και σένσορες είναι με κλασικά πανάκια και ειδικά υγρά ή οινόπνευμα. Αξιοσημείωτο είναι πως ήδη ορισμένοι κατασκευαστές σχεδιάζουν συστήματα ώστε να διατηρούνται καθαρές οι επιφάνειες των συστημάτων αναγνώρισης περιβάλλοντα χώρου που είναι αναγκαίος για την ομαλή κίνηση ενός αυτόνομου οχήματος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!