NEA

Το ηλεκτρικό Opel Corsa κοστίζει 29.900€

Αυτή είναι η τιμή του ηλεκτρικού Corsa-e στην Γερμανία και αποτελεί μία πρώτη ένδειξη για την τιμή του στην Ελλάδα που δεν θα έχει και μεγάλη διαφορά.

Για λόγους σύγκρισης σημειώστε πως το πιο επιτυχημένο σήμερα ηλεκτρικό μοντέλο, το Nissan Leaf, που από πλευράς διαστάσεων ανήκει στην αμέσως επόμενη κατηγορία, προσφέρεται στην χώρα μας από 32.990 ευρώ.

Σχετικά με το Corsa-e εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Nm, ο οποίος εξασφαλίζει τα 0-100 σε 8,1 δλ. και τελική στα 150 χλμ./ώρα. Μία συστοιχία μπαταριών βάρους 450 κιλών και χωρητικότητας 50 KWh της κινέζικης CALT παρέχει την σχετική ενέργεια με τα ηλεκτρονικά συστήματα να είναι της Siemens.

Με βάση τον κύκλο WLTP η αυτονομία φτάνει τα 330 χιλιόμετρα, τιμή ιδιαίτερα ικανοποιητική με βάση τα τρέχοντα δεδομένα αλλά και την όχι ιδιαίτερα μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας. Στο ίδιο σύστημα πρόωσης βασίζεται και το ηλεκτρικό νέο Peugeot 208.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. td p { margin-bottom: 0cm; }p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; }

    Είναι αναγκαία η αντικατάσταση μέρους των οχημάτων κινούμενων με συμβατικά καύσιμα με αντίστοιχα ηλεκτρικά ιδίως στις πόλεις μεσαίου και μεγάλου αριθμού κατοίκων. Όμως αυτή η αντικατάσταση θα πρέπει να γίνει με σύνεση, με προγραμματισμό και κυρίως με σεβασμό προς τον καταναλωτή.
    Παρατηρείται δυσθεώρητη αύξηση της τιμής των ηλεκτρικών οχημάτων και ταυτόχρονη απειλή αύξησης τιμής των
    συμβατικού καυσίμου οχημάτων. Ένα παράδειγμα είναι και το παρουσιαζόμενο από την Opel μοντέλο Corsa-e. Από το παρουσιαζόμενο όχημα λείπουν στοιχεία και τα αντίστοιχα παρεχόμενα οδηγούν πιθανά σε στρεβλή
    εικόνα των δυνατοτήτων του οχήματος.

    1) Με βάρος συσσωρευτών 450 κιλά και λόγω βάρους προς ισχύ 3,3 (Μόνο των συσσωρευτών), λείπει ο συνολικός λόγος βάρους προς ισχύ (Όχημα εμφορτο με κανονικό φόρτο μεταφοράς – ουτε καν το μέγιστο φορτίο)

    2) Αναβατική ικανότητα (Παραδεκτή τιμή μεγαλύτερη των 35% – με πλήρες φορτίο και ενδεικτική ταχύτητα)

    3) Ταχύτητα εκφόρτισης σε δυσμενείς συνθήκες κίνησης (Μέγιστες ταχύτητες, πλήρη φορτία, ανωφέρειες, κλιματικές συνθήκες ή και όλα μαζί).

    4) Αναγκαιότητα συστήματος ψύξης ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συστημάτων. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει μετατροπή ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα και ο καθένας αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό.

    Ελπίζουμε ότι όλα τα παραπάνω να έχουν θετικές τιμές, διαφορετικά η υπερβολική τιμή αγοράς θα βασίζεται σε περιττή πολυτέλειατου οχήματος.

    Μικρά παραδείγματα πληροφόρησης καταναλωτών

    Κινεζικό ηλεκτρικό όχημα αξίας 7000 e

    Maximum climbing angle ≥25%

    Battery type Lead acid battery 12V

    Ratedcapacity 100AH

    Αλλο όχημα
    Pure electric range (km) 360 (60km/h), 300 (NEDC) 450 (60km/h), 400(NEDC)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!