NEA

Το Sideguard της Mercedes μπορεί να αναγνωρίζει μέχρι και ηλεκτρικά πατίνια

Ένα από τα αυξητικά φαινόμενα στους δρόμους των πόλεων είναι τα ηλεκτρικά πατίνια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Είτε πρόκειται για ηλεκτρικά πατίνια, είτε για ηλεκτρικά ποδήλατα, είτε για ηλεκτρικά σκούτερ, οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι αφού οι οδηγοί αυτοκινήτων και φορτηγών υπάρχει περίπτωση να μην τα αντιλαμβάνονται έγκαιρα. Η Mercedes εξέλιξε ένα σύστημα για να αποφευχθούν αυτές οι δυσάρεστες καταστάσεις. Το ονομάζει Sideguard και με αυτό εφοδιάζει τα μεγάλα της φορτηγά το Actros και το Arocs.

Γιατί για τα φορτηγά; Επειδή λίγο πολύ τα συστήματα υποβοήθησης στα επιβατικά προλαμβάνουν τέτοιες καταστάσεις. Αλλά ειδικά στα φορτηγά οι νεκρές γωνίες και τα τυφλά σημεία είναι πολύ μεγάλα και χρειάζεται τεράστια προσοχή. Ένα από τα χειρότερα σενάρια βλέπουμε στην φωτογραφία, όταν φορτηγό και πατίνι πρόκειται να στρίψουν στην ίδια στροφή.

Χάρη σε ειδικές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στο πλάϊ του τράκτορα, αν υπάρξει μία τέτοια κατάσταση, εμφανίζεται ένα κίτρινο τρίγωνο στον καθρέπτη, ενώ παράλληλα ειδοποιείται και ηχητικά ο οδηγός του φορτηγού. Το σύστημα είχε αρχικά εξελιχθεί για να εντοπίζει πεζούς ή ποδήλατα, όμως πλέον είναι σε θέση να λειτουργεί εξίσου καλά και με τα ηλεκτρικά πατίνια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button