NEA

Πως η αυτονομία της Jaguar Ι-Pace αυξήθηκε κατά 19 χιλιόμετρα;

Στα ηλεκτρικά σαν την I-Pace οι αναβαθμίσεις λογισμικού είναι ιδιαίτερα σημαντικές μιας και μπορούν να οδηγήσουν και σε αύξηση της αυτονομίας.

Τα χιλιόμετρα που μπορεί να καλύψει ένα ηλεκτρικό μοντέλο με μια φόρτιση είναι πάντα ένα θέμα και οποιαδήποτε αύξησή τους είναι καλοδεχούμενη. Αυτό ισχύει φυσικά και για την ηλεκτρική Jaguar, την I-Pace, η οποία πλέον με μια φόρτιση μπορεί να καλύψει επιπλέον 10 χιλιόμετρα.

Η αύξηση αυτή της αυτονομίας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αναβάθμιση του λογισμικού της. Η οποία έχει να κάνει πιο συγκεκριμένα με τον καλύτερο έλεγχο της μπαταρίας, της έκλυσης θερμότητας, αλλά και με βελτιώσεις στην κατανομή της ροπής της τετρακίνησης.

Ταυτόχρονα η ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση είναι πιο αποτελεσματική στις χαμηλές ταχύτητες, ενώ και ο υπολογισμός της ακτίνας δράσης είναι πλέον πιο ακριβής και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Οι βελτιώσεις αυτές, σύμφωνα με τη Jaguar, προέρχονται από την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το πρωτάθλημα i-Pace eTrophy, που εξασφάλισε στους μηχανικούς της εταιρείας ένα μεγάλο όγκο δεδομένων προς ανάλυση και προς διεξαγωγή συμπερασμάτων.

Η αρχική αυτονομία της I-Pace πριν τη αναβάθμιση, η οποία θα είναι διαθέσιμη και για τα προγενέστερα μοντέλα, ήταν 37 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία και ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης η αύξησή της είναι της τάξης του 8%. Με την ενημέρωση του λογισμικού γίνεται εφικτή και η over the air λήψη αναβαθμίσεων στο μέλλον.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button