NEA

Η Ferrari Enzo είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πωληθεί σε online δημοπρασία

Πρόκειται για ένα από τα 400 συνολικά αυτοκίνητα της πάντοτε ξεχωριστής Enzo και της προκάτοχου της LaFerrari.

Η Enzo αποτέλεσε την διάδοχο της F50 και ο αρχικός προγραμματισμός ήταν στις 349 μονάδες. Οι οποίες «ξεπούλησαν» πριν καν η Enzo μπει στην παραγωγή το 2002. Έτσι, οι Ιταλοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην παραγωγή ακόμη 50 Enzo. Υπήρξε και μια τελευταία 400ή που παραχωρήθηκε στον Πάπα Ιωάννη-Παύλο ΙΙ για να δημοπρατηθεί και τα έσοδα να ενισχύσουν τους πληγέντες από το καταστροφικό τσουνάμι του 2004.

Η κεντρομήχανη Enzo είχε έναν νέας γενιάς ατμοσφαιρικό V12 χωρητικότητας 6,0 λίτρων με ισχύ στους 660 ίππους. Πέρα από το ανεπανάληπτο στήσιμο της οι επιδόσεις ήταν καταιγιστικές με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 3,6 δλ. και την τελικά να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Τα ρεκόρ που είχε σημειώσει η Enzo ήταν πολλά και συνεχίζει ακόμη. Όπως αυτό που έγινε σε μια διαδικτυακή δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s, όπου μια Enzo σημείωσε την υψηλότερη τιμή πώλησης που έχει γίνει έως τώρα σε online συναλλαγή. Η Enzo που πωλήθηκε έναντι 2,64 εκ. δολαρίων κατασκευάστηκε το 2003 και είχε μόλις 2.012 χλμ. στο κοντέρ της.

Η τιμή θεωρείται καλή από την στιγμή που ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να δει από κοντά το προς πώληση αυτοκίνητο αφού οι δημοπρασίες στις ΗΠΑ πραγματοποιούνται πλέον διαδικτυακά. Το προηγούμενο ρεκόρ online πώλησης κατείχε πάλι μια Ferrari, συγκεκριμένα μία 288 GTO με τιμή στα 2,31 εκ. δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!