NEA

Πωλείται μία σπέσιαλ Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II

Πρόκειται για την 105η στην σειρά Evolution II η οποία είχε πωληθεί στην Ιαπωνία. Ο τωρινός, από το 2015, ιδιοκτήτης της την ζητά για έως 275.000 δολάρια!

Η Mercedes 190E με τον 2,5-λιτρο κινητήρα μοιάζει σαν το παλιό κρασί. Όσο παλιώνει τόσο πιο όμορφη φαίνεται θυμίζοντας μας άλλες εποχές. Ειδικά η Evolution II κατασκευάστηκε σε μόλις 500 αυτοκίνητα, όσα προέβλεπε τότε ο κανονισμός για να εκδοθεί η αγωνιστική ομολογκασιόν για το πρωτάθλημα DTM.

Πρόκειται για ένα μοντέλο του 1990 που έχει διανύσει περίπου 10.000 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση υπό την εποπτεία της AMG. Διαθέτει στάνταρ ρυθμιζόμενη ανάρτηση και ένα αεροδυναμικό bodykit φτιαγμένο για να ενισχύει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην πίστα.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο τετρακύλινδρος με το AMG PowerPack που ανεβάζει την ισχύ στα 232 άλογα στις 7.200 σ.α.λ. και στα 245 Nm στις 5.000 σ.α.λ. Τιμές που σήμερα δεν εντυπωσιάζουν, αλλά πριν από 30 χρόνια ακουγόντουσαν πολλά (το αγωνιστικό είχε πολύ περισσότερα).

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει σε ένα Γερμανό ντίλερ και ταξίδεψε στο Mercedes-Benz Classic Center στην Καλιφόρνια για ένα πλήρες σέρβις. Προφανώς εκεί θα γίνει και η πώλησή του για να πιάσει μια τιμή στις 225-275 χιλιάδες δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button