NEA

Γιατί ο Μαραντόνα δεν ήθελε μία μαύρη Ferrari;

Ο κορυφαίος για πολλούς ποδοσφαιριστής στον κόσμο ήταν γνωστός όχι μόνο για το ταλέντο του αλλά και για πολλά άλλα. Αρετές και ελαττώματα. Ποιά ήταν όμως τα αυτοκίνητα που είχαν περάσει από τα χέρια του Μαραντόνα;

Όταν έπαιζε σε μικρή ηλικία στην Argentinos Juniors το σωματείο των φιλάθλων του είχε δωρίσει μια Mercedes 500 SLC με V8 μοτέρ. Ωστόσο, το πρώτο σπορ αυτοκίνητο που αγόρασε με δικά του λεφτά ήταν το 1980 και χάρη στην μεταγραφή του στην Boca Juniors. Ήταν το 1980 μια μεταχειρισμένη Porsche 924, την οποία οδηγούσε για δύο χρόνια και μέχρι την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα.

Από την Porsche o Diego επέλεξε να κινείται για δύο χρόνια με ένα ταπεινό Fiat 128, ενώ για λίγο είχε στην κατοχή του και ένα Ford Sierra. To 1986 η Αργεντινή κατέκτησε το Μουντιάλ. Παρόλο που η Testarossa έβγαινε τότε μόνο σε κόκκινο η Ferrari έκανε μια εξαίρεση και την παρέδωσε στο μαύρο που ήθελε ο Maradona. Αυτή η μαύρη Testarossa είναι μία σπάνια, όπως αυτές των Michael Jordan, Michael Jackson, Sylvester Stalone κ.α. To αυτοκίνητο του το είχε πάρει δώρο ο πρόεδρος της ομάδας της Νάπολη, Corrado Ferlaino, αν και ο Μαραντόνα επιθυμούσε περισσότερο μια Ferrari F40, όπως λένε οι φήμες.

Σύμφωνα με αυτές η επιθυμία του υλοποιήθηκε όταν ο Ferlaino αργότερα έδωσε περίπου ένα 870.000 ευρώ για την συγκεκριμένη F40 που για να την κάνει μαύρη είχε πληρώσει 130.000 ευρώ. Ωστόσο, ο Μαραντόνα ξενέρωσε που το νέο του παιχνίδι δεν είχε κασετόφωνο και άλλες ανέσεις να το πάρει. Ο Corrado του εξήγησε πως ήταν ένα supercar και για αυτό δεν είχε ούτε κλιματισμό. Στη συνέχεια ο Ντιέγκο μεταπείστηκε και αφού έγιναν οι σωστές αναβαθμίσεις το πήρε, πάντοτε σύμφωνα με τις φήμες.

Πάντως, η κατάσταση είναι μπερδεμένη αφού ο Corrado σε μερικά βίντεο φαίνεται να αναφέρεται σε μία μαύρη Ferrari που πιθανότατα να είναι η Testarrossa και όχι η F40. Επίσης, δεν υπάρχουν φωτογραφίες ούτε έγγραφα που να αποδεικνύουν αυτήν την αγορά, ούτε στα δημόσια αρχεία της εταιρείας υπάρχουν μαύρες Ferrari F40 που να αγοράστηκαν από τον Maradona, όπως αναφέρει η ιταλική Repubblica. To σίγουρο είναι πως υπήρχε μία σούπερ μαύρη Ferrari!

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο κατήφορος και το 1991 ο ποδοσφαιρικός αστέρας είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Για τις μετακινήσεις του είχε ένα Renault Fuego GTA. Μετά από τρία χρόνια επέστρεψε στους Boca Juniors και απέκτησε δύο Ferrari F355 Spider. Για να μπορεί όμως να κυκλοφορεί απαρατήρητος από τους δημοσιογράφους είχε επιλέξει ένα φορτηγό Scania 113Η. Ήταν ψηλό και δεν το έφταναν οι ενοχλητικοί δημοσιογράφοι.

Την περίοδο που ήταν προπονητής στην Εθνική Αργεντινής είχε χρησιμοποιήσει διάφορα αυτοκίνητα, ενώ αλλάζοντας πόστα είχε αποθανατιστεί από το φωτογραφικό φακό με Rolls-Royce, BMW i8, BMW M4, μία μπλε Chevrolet Camaro (όπως φαίνεται στην σειρά του Netflix “Ο Μαραντόνα στο Μεξικό” ως προπονητής στους Dorados), κ.α. Μέχρι και ένα αμφίβιο της Hunta είχε όταν του το είχαν κάνει δώρο στην Δυναμό Μπρεστ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!