NEA

Ένα Skoda Octavia RS που ήταν ταχύτερο ακόμη και από μια Ferrari [video]

Με αφορμή το ρεκόρ ταχύτητας που είχε πετύχει τον Αύγουστο του 2011, η Skoda γιορτάζει την πρώτη δεκαετία του ταχύτερου αυτοκινήτου που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα.

Η Skoda είχε φτιάξει τότε ένα Octavia RS για να πετύχει όσο το δυνατόν υψηλότερη ταχύτητα και να διεκδικήσει το ρεκόρ στις αλυκές του Bonneville Salt Lakes. Με την κατάλληλη περιποίηση, αλλάζοντας την τουρμπίνα με μια της Garrett, ενισχύοντας το σύστημα ψύξης/ λαδιού, με νέα χαρτογράφηση και πολλά άλλα, το Octavia RS κατάφερε να πιάσει τα 366 χλμ./ώρα.

Για να πετύχει το ρεκόρ δεν έφταναν μόνο οι αναβαθμίσεις του δίλιτρου TSΙ, αλλά έγιναν και διάφορες αεροδυναμικές βελτιώσεις, όπως οι καλυμμένοι τροχοί, χαμήλωμα κατά 8 πόντους, τροχούς 15 ιντσών με ειδικά ελαστικά της Goodyear, αλεξίπτωτο για το φρενάρισμα κ.α.

Ακόμη και σήμερα το πρωτότυπο αυτό Octavia RS παραμένει ότι ταχύτερο έχει δημιουργήσει η Skoda. Για αυτό και η τσέχικη εταιρία αποφάσισε να το ανακατασκευάσει και να το επαναφέρει στην δημοσιότητα ώστε να γιορτάσει αυτό το ορόσημο.

Για την ιστορία να πούμε πως το απόλυτο ρεκόρ στις αλυκές κατέρριψε πέρυσι ο George Poteet με μία μεταποιημένη κατασκευή που απέδιδε 3.156 ίππους και κατάφερε να αγγίξει τα 775 χλμ./ώρα. Προφανώς, ένα ρεκόρ που αποκλείεται να σπάσει ποτέ ένα Skoda.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!