NEA

Elon Musk: Πρόσωπο της χρονιάς στο περιοδικό ΤΙΜΕ

«Νομίζω ότι είναι εφικτό για τους απλούς ανθρώπους να επιλέξουν να είναι εξαιρετικοί», συνηθίζει να λέει ο άνθρωπος που πέρασε από συμπληγάδες πέτρες, αλλά πλέον είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Πρόσωπο του 2021 αναδείχθηκε το αφεντικό των Tesla και SpaceX, Elon Musk, από το περιοδικό ΤΙΜΕ. Πρόκειται για το πρώτο στέλεχος της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στο οποίο απονέμεται ο σπουδαίος τίτλος, μετά τον Walter P.Chrysler, τον ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας.

«Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν κατέχει σπίτι και πρόσφατα άρχισε να πουλάει την περιουσία του. Στέλνει δορυφόρους σε τροχιά και αξιοποιεί τον ήλιο. Οδηγεί ένα αυτοκίνητο που δημιούργησε ο ίδιος, το οποίο δεν χρησιμοποιεί καύσιμο και ενίοτε δεν χρειάζεται οδηγό.

»Με ένα κούνημα του δαχτύλου του, το χρηματιστήριο εκτοξεύεται στα ύψη ή βυθίζεται. Ένας στρατός με οπαδούς του κρέμεται από τα χείλη του σε κάθε του ρήση», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα του TIME, το οποίο φυσικά αναφέρεται στην προσφιλή τακτική του πολυμήχανου επιχειρηματία να επικοινωνεί με τους ακολούθους του μέσω Twitter.

«Αυτός είναι ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να σώσει τον πλανήτη μας και να μας βρει έναν νέο (σ.σ. πλανήτη) ώστε να κατοικήσουμε: Κλόουν, ιδιοφυΐα, ριζοσπάστης, οραματιστής, βιομήχανος, σόουμαν, αλήτης, ένα τρελό υβρίδιο των Thomas Edison, P.T. Barnum, Andrew Carnegie και του Doctor Manhattan (σ.σ. από το δημοφιλές κόμικς “Watchmen”), του γαλαζοπράσινου θεού που εφευρίσκει ηλεκτρικά και ταξιδεύει στον Άρη».

Το περιοδικό TIME, επίσης, αναφέρει ότι η Tesla ελέγχει τα δύο τρίτα της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, την οποία «ίδρυσε» η ίδια, με την αξία της να ανέρχεται σε 1 τρισ. δολάρια. «Αυτό ήταν που ανέδειξε τον Elon Musk σε πλουσιότερο άνθρωπο στην ιστορία, τουλάχιστον στα χαρτιά».

Προτού, όμως, φτάσει να είναι το κορυφαίο πρόσωπο του 2021, ο 50χρονος επιχειρηματίας κλήθηκε να περάσει μέσα από συμπληγάδες πέτρες. Γεννηθείς στις 28 Ιουνίου 1971 στη Νότια Αφρική, ο Elon Musk δεν κληρονόμησε καμιά επιχειρηματική αυτοκρατορία από τον πατέρα του, οι σχέσεις του με τον οποίο ήταν τραυματικές.

Μετανάστευσε στις ΗΠΑ, εργαζόταν ατελείωτα για πολλά μερόνυχτα και κατάφερε βήμα-βήμα να εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα.

Και όπως συνηθίζει να λέει… «Νομίζω ότι είναι εφικτό για τους απλούς ανθρώπους να επιλέξουν να είναι εξαιρετικοί».

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!