Έτοιμο για παραγωγή το Kia EV5

Η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού EV5 παρουσιάστηκε νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, λόγω της διαρροής φωτογραφιών από το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών.

Αυτό το συμπαγές μοντέλο, το οποίο προορίζεται για τις παγκόσμιες αγορές και θα κατασκευάζεται στην Κίνα, διατηρεί πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο EV5 που είχε προηγηθεί.

Σε σχέση με το concept, οι εξωτερικές αλλαγές περιλαμβάνουν την προσθήκη παραδοσιακών πλευρικών καθρεφτών, νέες χειρολαβές θυρών, μεγαλύτερη θύρα φόρτισης και βελτιωμένους προβολείς LED.

Οι διαστάσεις του EV5 φτάνουν τα 4,615 μέτρα σε μήκος, τα 1,875 σε πλάτος και τα 1,715 σε ύψος, με το μεταξόνιο να είναι στα 2.750 χιλιοστά. Αυτές οι διαστάσεις το κατατάσσουν ως ένα ηλεκτρικό SUV με αντίστοιχο μέγεθος του Kia Sportage.

Στην έκδοση με τον ένα ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος προέρχεται από την Vitesco Automotive Electronics, αποδίδει 218 ίππους και 310 Nm ροπής στους εμπρός τροχούς. Στο μέλλον αναμένεται να προστεθεί μια έκδοση με διπλό κινητήρα και τετρακίνηση.

Το EV5 μοιράζεται την αρχιτεκτονική E-GMP που υπάρχει σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της Kia. Διαθέτει μπροστινά ψαλίδια McPherson και πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Η μπαταρία που χρησιμοποιεί είναι το πακέτο φωσφορικού σιδήρου λιθίου της BYD.

Η επίσημη αποκάλυψη του EV5 έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Chengdu.

Exit mobile version