NEA

Subaru Performance STI Concepts: Βενζίνη και ρεύμα στη νέα εποχή επιδόσεων

Η Subaru αποκαλύπτει στο Τόκιο δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για το μέλλον των STI: ένα εντυπωσιακό Impreza με boxer κινητήρα και ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο με φουτουριστική σχεδίαση και τετρακίνηση.

Στη φετινή Japan Mobility Show, η Subaru παρουσιάζει δύο νέα πρωτότυπα με το σήμα STI που δίνουν μια πρώτη εικόνα για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η γκάμα των σπορ μοντέλων της στο μέλλον.

Το ένα παραμένει πιστό στην παράδοση των boxer κινητήρων και της συμμετρικής τετρακίνησης, ενώ το άλλο κοιτά ξεκάθαρα προς τον εξηλεκτρισμένο ορίζοντα.

Το Subaru Performance-B STI Concept βασίζεται στο σημερινό Impreza, αλλά έχει ανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό για να εκφράσει τον σπορ χαρακτήρα του.

Φαρδύτερα φτερά, μεγάλες εισαγωγές αέρα, χαμηλό splitter εμπρός, πλαϊνά μαρσπιέ, τεράστιος πίσω διαχύτης και μία χαρακτηριστική αεροτομή που καταλαμβάνει όλη την πίσω επιφάνεια, συνθέτουν μια εικόνα αγωνιστικού αυτοκινήτου δρόμου.

Η εισαγωγή αέρα στο καπό υποδηλώνει τη διατήρηση του γνώριμου υπερτροφοδοτούμενου boxer κινητήρα, ενώ η Subaru επιβεβαιώνει μόνο ότι πρόκειται για αναβαθμισμένο μηχανικό σύνολο με το κλασικό σύστημα τετρακίνησης.

Σε αντίθεση με αυτό, το Subaru Performance-E STI Concept είναι πλήρως φουτουριστικό. Παρά το γεγονός ότι διατηρεί την πεντάθυρη διάταξη hatchback, η σχεδίαση του αμαξώματος δεν θυμίζει κανένα υπάρχον μοντέλο παραγωγής.

Η χαμηλή και αιχμηρή «μούρη», οι μεγάλες αεραγωγοί, τα καλυμμένα αεροδυναμικά ζάντες και τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, αποκαλύπτουν έναν καθαρόαιμο ηλεκτρικό sport σχεδιασμένο από λευκό χαρτί.

Εντύπωση προκαλούν και τα διπλά «πτερύγια» στην οροφή, καθώς και η πίσω φωτεινή λωρίδα που διατρέχει το πλάτος, πάνω από έναν τεράστιο διαχύτη.

Η Subaru δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά επιβεβαιώνει πως το Performance-E κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Οι μπαταρίες με στοιχεία σε κυλινδρική διάταξη βρίσκονται στο δάπεδο, ενώ ο τετρακίνητος χαρακτήρας διατηρείται χάρη σε ηλεκτροκινητήρες εμπρός και πίσω.

Το σύστημα συμπληρώνεται από τετραδιεύθυνση και νέα γεωμετρία ανάρτησης για κορυφαία οδηγική συμπεριφορά.

Το Performance-B φαίνεται να έχει ρεαλιστικές προοπτικές παραγωγής, πιθανόν για επιλεγμένες αγορές και σε περιορισμένο αριθμό. Αντίθετα, το ηλεκτρικό Performance-E δείχνει να αποτελεί μακροπρόθεσμο όραμα για την επόμενη δεκαετία, χωρίς σαφή χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!