Με το ενδιαφέρον στραμμένο στην Ευρώπη, η Hyundai ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό hatchback που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στα μικρά EV.
Η Hyundai έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το Hyundai Ioniq 3 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Απρίλιο του 2026, βασισμένο στο πρωτότυπο Concept THREE που παρουσιάστηκε στην έκθεση IAA Mobility 2025 στο Μόναχο και δείχνει ξεκάθαρα πώς θέλει να ανταγωνιστεί στην κατηγορία των ηλεκτρικών hatchbacks όπως το Volkswagen ID.3 και το Cupra Born.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό auto‑motor‑sport, το Ioniq 3 θα βασίζεται στην 400 V πλατφόρμα E‑GMP με κίνηση εμπρός και δύο επιλογές μπαταριών, προσφέροντας αυτονομίες που πιθανώς θα κυμαίνονται από περίπου 418 έως και 587 χιλιόμετρα (WLTP) ανάλογα με την έκδοση.
Ο ηλεκτροκινητήρας αναμένεται να αποδίδει περί 150 kW (περίπου 204 ίππους) και τα 0‑100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε κάτω από 8 δλ., αλλά δεν θα υπάρχει η πιο ακριβή 800‑volt τεχνολογία γρήγορης φόρτισης που έχουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της Hyundai, με στόχο τη μείωση του κόστους.
Η παραγωγή του Ioniq 3 θα γίνει στο εργοστάσιο της Hyundai στο İzmit της Τουρκίας, γεγονός που ενισχύει την ευρωπαϊκή στρατηγική της μάρκας και την προσιτή τιμολόγηση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τιμή εκκίνησης γύρω στα περίπου 30.000 € για την πιο προσιτή έκδοση, σημαντικά κάτω από τα μεγαλύτερα EV της Hyundai.
Στο εσωτερικό, το νέο Ioniq 3 αναμένεται να υιοθετήσει μια σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα με λειτουργικό Pleos για over‑the‑air αναβαθμίσεις και παραμετροποίηση, καθώς και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και συνδεσιμότητας, ενισχύοντας την καθημερινή χρηστικότητα και την ψηφιακή εμπειρία των επιβατών.
Το Ioniq 3 θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Inster και στο Kona Electric, επεκτείνοντας την ηλεκτρική σειρά Ioniq με ένα πιο προσιτό, ευέλικτο και τεχνολογικά σύγχρονο μοντέλο, σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς μικρών ηλεκτρικών hatchbacks.

