NEA

Αμάξια που κάθε λάτρης της αυτοκίνησης θέλει να οδηγήσει

Από την κυκλοφορία του Benz Patent Motor Car, του πρώτου μοντέλου αυτοκινήτου που φτιάχτηκε ποτέ το 1886, μέχρι την κυκλοφορία του πρώτου Tesla το 2012, οι εξελίξεις που έχουν γίνει στον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων είναι τεράστιες. Και φυσικά δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους λάτρεις της αυτοκίνησης!

Πάμε να δούμε μερικά μοντέλα αυτοκινήτων (2 σύγχρονα και 2 πιο παλιά) που ο καθένας από μας θέλει να οδηγήσει!

Tesla Model Y

Η αμερικανική Tesla είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο δημοφιλείς και πολυσυζητημένες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων. Ιδρυμένη το 2003 από τον Elon Musk, κατασκευάζει πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα με πρωτοποριακές τεχνολογικές λειτουργίες. Οι πιο δημοφιλείς είναι η λειτουργία Autopilot και η λειτουργία Full Self-Driving. Η πρώτη επιτρέπει στον οδηγό να στρίβει, να επιταχύνει και να φρενάρει αυτόματα μέσα στη λωρίδα του, ενώ η δεύτερη επιτρέπει στο αμάξι να κάνει μακρινά ή κοντινά ταξίδια, χωρίς να χρειάζεται κάποια ενέργεια από τον οδηγό.

Ένα από τα κορυφαία μοντέλα της Tesla είναι το Model Y, ένα πενταθέσιο SUV, το οποίο έχει λάβει 5 αστέρια για τις προδιαγραφές ασφάλειάς του στην αξιολόγηση ασφαλείας Euro NCAP το 2022. Εκτός από εξαιρετικά ασφαλές, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι και πολύ ευρύχωρο, αφού όλα τα καθίσματα της δεύτερης σειράς διπλώνουν, δημιουργώντας άπλετο αποθηκευτικό χώρο. Η τιμή του Model Y της Tesla ξεκινά από περίπου 47.000 ευρώ, όμως είναι διαθέσιμο σε διάφορα πακέτα μηνιαίας ενοικίασης αυτοκινήτου!

BMW 507

Η γερμανική BMW είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο γνωστές εταιρείες κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων παγκοσμίως! Παρότι ξεκίνησε ως κατασκευαστής κινητήρων για αεροπλάνα κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η εταιρεία σύντομα ξεκίνησε να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες και, τελικά, αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια της μακράς της ιστορίας, η BMW έχει εισάγει πολλές καινοτομίες στο χώρο της αυτοκίνησης, όπως το πρώτο 5-τάχυτο και 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο στον κόσμο, το πρώτο ηλεκτρικό χειρόφρενο, και το σύστημα iDrive.

Ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυπόθητα -ακόμα και σήμερα- μοντέλα BMW είναι το 507, το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ 1956 και 1959. Λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής του, κατασκευάστηκαν μόλις 252 αμάξια, πριν λήξει η παραγωγή του. Γι’ αυτό και σήμερα το BMW 507 είναι συλλεκτικό είδος με το κόστος του να ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ, αποτελώντας το πιο ακριβό γερμανικό αμάξι. Ένα από τα σπάνια αυτά μοντέλα είχε στην κατοχή του ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, αλλά και διάφοροι αστέρες του Hollywood, όπως ο Alain Delon, ο Elvis Presley, και η Ursula Andress.

Kia Sportage

Η νοτιοκορεάτικη Kia, το όνομα της οποίας σημαίνει ‘ανατέλλων από την Ασία’, είναι η παλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κορέας. Ξεκινώντας το 1944 ως κατασκευαστής ποδηλάτων και μοτοσυκλετών, η Kia σύντομα εξελίχθηκε σε κολοσσό, παράγοντας σήμερα πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα το χρόνο, σε 8 χώρες. Το πρώτο μοντέλο Kia που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ήταν το Kia Sephia, ένα μικρομεσαίο αμάξι που έκανε το ντεμπούτο του στη χώρα μας το 1993.

Από τότε, έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα πολλά μοντέλα Kia, με πιο πρόσφατο το Kia Sportage, το οποίο έχει ψηφιστεί αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2023. Το Kia Sportage είναι ένα μοντέλο πέμπτης γενιάς με τέσσερις υβριδικούς κινητήρες, οι οποίοι μειώνουν δραστικά την εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα. Αυθεντικά σπορ και με αξεπέραστο design, το αμάξι αυτό διαθέτει μια σειρά από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως οθόνη αφής, σύστημα υποβοήθησης, ενσωματωμένες κυρτές οθόνες, και κορυφαίο ηχοσύστημα Harman/Kardon.

Mercedes-Benz 300SL

Η γερμαντική Mercedes-Benz είναι μια εταιρεία-κολοσσός με μακρά ιστορία στο χώρο της αυτοκίνησης, αφού ήταν αυτή που κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο. Από Roadster και Cabriolet, μέχρι Offroader και SUV, η αυτοκινητοβιομηχανία αυτή κατασκευάζει μια τεράστια ποικιλία από αμάξια, αλλά και φορτηγά. Έχοντας ως σύμβολο ένα τριάκτινο αστέρι, το οποίο συμβολίζει τις μεταφορές σε στεριά, αέρα και θάλασσα, η Mercedes-Benz εξακολουθεί να πρωτοπορεί συνεχώς, πάνω από ενάμιση αιώνα από την ίδρυσή της.

Ένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα της εταιρείας είναι το 300 SL, το οποίο κατασκευάστηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο -ήταν μάλιστα το πρώτο αμάξι που φτιάχτηκε μετά τον πόλεμο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Mercedes-Benz 300SL είναι οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω (gullwing doors), οι οποίες του δίνουν έναν κινηματογραφικό αέρα. Τα αυθεντικά κομμάτια αυτού του μοντέλου που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι λίγα, γι’ αυτό και αποτελούν ‘μήλον της έριδος’ μεταξύ των φανατικών συλλεκτών!

Παρόλο που οι τάσεις στα αμάξια αλλάζουν συνεχώς και νέες πρωτοποριακές λειτουργίες μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στο μέλλον, το design, η λειτουργικότητα και τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που θα κάνουν πάντα ένα αυτοκίνητο να ξεχωρίζει!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!