NEA

Lamborghini, τέλος εποχής για την Gallardo!

End Lamborghini Gallardo production (2)

Από την γραμμή παραγωγής στην Ιταλία πέρασε η τελευταία Gallardo, η πιο πετυχημένη εμπορική Lamborghini όλων των εποχών…

End Lamborghini Gallardo production (1)Μία κόκκινη Gallardo LP 570-4 Spyder Performance είναι αυτή που συμπλήρωσε τις 14.022 πωλήσεις του πετυχημένου μοντέλου της Lamborghini η οποία μετά την εξαγορά της από το VW Group (σε αυτή βασίστηκε το Audi R8) μετρά της πωλήσεις της σε πενταψήφια νούμερα.

Στα 10 χρόνια παραγωγής της η Gallardo κατάφερε να ανεβάσει το μέσο όρο παραγωγής της Lamborghini από τα περίπου 250 αυτοκίνητα τον χρόνο στα 2.000 ενώ στο εν λόγω μοντέλο αντιστοιχούν σχεδόν οι μισές πωλήσεις της ιταλικής εταιρίας που φτάνουν τις περίπου 30.000 από το 1963 όταν και ιδρύθηκε.

Η Lamborghini Gallardo παρουσιάστηκε το 2003, το 2005 ακολούθησε η Spyder ενώ το 2007 η Superleggera. Το 2008 εμφανίστηκε μία ανανεωμένη έκδοση με κινητήρα άμεσου ψεκασμού και 560 PS, 10 παραπάνω είχε η νέα Superleggera ενώ πέρυσι είδαμε μία ακόμη ελαφρά εκδοχή.

Προς το τέλος είδαμε τις ειδικές εκδόσεις LP 550-2 Valentino Balboni και LP 550-2 Spyder, την Super Trofeo Stradale και την Squadra Corse. Ο διάδοχος της Gallardo φημολογείται πως θα έχει το όνομα ενός ακόμη ταύρου που θα δούμε το επόμενο έτος και θα ονομάζεται Cabrera.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!