NEA

Ferrari California T με 552 άλογα και διπλό τούρμπο!

H Ferrari ασπάζεται την υπερτροφοδότηση και η California ανανεώνεται και αποκτά το πρόσθετο T από το Turbo…

Μικρή σημασία έχει η αισθητική ανανέωση της Ferrari California μιας και η είδηση κρύβεται κάτω από το μακρύ καπό και το νέο V8 κινητήρα που με αρωγό σύστημα διπλής υπερτροφοδότησης αποδίδει 560 PS και 755 Nm. Έτσι, η ιταλική φίρμα ακολουθεί το περιβόητο downsizing μιας και ο νέος κινητήρας (δείτε σχετική ανάλυση και βίντεο) έχει χωρητικότητα 3,9 lt (αντί των 4,3 lt του ατμοσφαιρικού με τους 490 PS).

Ουσιαστικά πρόκειται για μία αναβαθμισμένη εκδοχή του μοτέρ που συναντάμε στις Maserati Quattroporte και Ghibli αλλά με μεγαλύτερο κυβισμό (3.855 cc αντί 3.799 της Maserati) και απόδοση. Όσον αφορά στις επιδόσεις η τουρμπάτη California είναι 0,2 sec πιο γρήγορη από την παλαιότερη ενώ η τελικά φτάνει τα 312 km/h (αντί 316). Μεγάλη διαφορά έχει η μέση τυποποιημένη κατανάλωση στα 10,5 lt/100 km ενώ η εκπομπή CO2 είναι βελτιωμένη κατά 20% (στα 250 g/km).

Αλλαγές για την California (με τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω) έχουν γίνει και στο υπόλοιπο σασί με βελτιωμένο σε αίσθηση τιμόνι, τελευταίας γενιάς ανάρτηση Magneride, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με χαρακτηριστικά από την F1 και κεραμικά δισκόφρενα CCM3 με απόσταση ακινητοποίησης στα 34 μέτρα από τα 100km/h (σύμφωνα με την Ferrari).

Όπως είναι φυσικό, η ανανεωμένη California T ξεχωρίζει και οπτικά, τόσο μπροστά (καπό με διπλά ανοίγματα εξαερισμού, νέα μάσκα, προβολείς αλά 458, φτερά που παραπέμπουν στην 250 Testa Rossa), πίσω (άλλη σχεδίαση του διαχύτη), αλλά και στο εσωτερικό όπου μεταξύ των δύο κεντρικών αεραγωγών προστέθηκε ένα όργανο για την πίεση υπερπλήρωσης. Νέο είναι και το σύστημα infotainment με οθόνη 6,5 ιντσών ενώ γενικότερα έχουν υιοθετηθεί αρκετά στοιχεία από τις Ferrari FF και F12berlinetta. Τέλος, να πούμε πως η επίσημη παρουσίαση της Ferrari California T θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης (6-16 Μαρτίου για το κοινό).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!