NEA

Επετειακό Mazda MX-5 με το βλέμμα στη νέα γενιά.

Mazda MX-5 25th Anniversary Edition (9)

Στη Νέα Υόρκη θα παρουσιαστεί μία επετειακή έκδοση του MX-5 γιορτάζοντας τα 25 χρόνια του ιαπωνικού roadster…

Στις 9 Φεβρουαρίου το Mazda MX-5 συμπλήρωσε 25 χρόνια παρουσίας στους δρόμους του πλανήτη και η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει σε μία συλλεκτική έκδοση που θα παραχθεί σε μόλις 100 κομμάτια τα οποία προορίζονται για την αμερικανική αγορά (σ.σ. για την ώρα δεν υπάρχει προοπτική για περισσότερα μοντέλα για την Ευρώπη). Οι σημαντικότερες διαφορές αφορούν σε έκδοση hardtop με ειδική βαφή αμαξώματος και μαύρη οροφή, νέας σχεδίασης ζάντες, επενδύσεις στο εσωτερικό, αλουμινένια πεντάλ κ.α. Κάτω από το καπό ο δίλιτρος κινητήρας έχει αρκετά χειροποίητα εξαρτήματα (βολάν, μπιέλες, πιστόνια κ.α.) και στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο αποδίδει 170 άλογα. Τα αμορτισέρ είναι της Bilstein και τα ελαστικά της Bridgestone.

Image converted using ifftoanyΣτην έκθεση της Νέας Υόρκης επιβεβαιώθηκαν και κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για το SkyActiv σασί του νέου MX-5 (στο ίδιο θα βασίζεται και η Alfa Spider, παρά τις φήμες και τα δύο θα κατασκευάζονται στην Χιροσίμα αλλά θα έχουν εντελώς διαφορετική σχεδίαση) που τελικά θα το δούμε μάλλον  προς το φθινόπωρο και πιθανότατα τον Οκτώβριο, στο Παρίσι. Τo νέο MX-5 θα παραμείνει πιστό στην πισωκίνητη πλατφόρμα με εντελώς νέα σοφιστικέ πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με τον κινητήρα εμπρός και πιο κοντά στον καμπίνα του οδηγού για καλύτερο κέντρο βάρους.

Στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο το νέο ΜΧ-5 θα ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο ενώ η κατανομή βάρους θα είναι ιδανική σε αναλογία 50/50. Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις (η κλασική με υφασμάτινη οροφή και η αναδιπλούμενη hard-top) και κάτω από το καπό θα υπάρχει ο δίλιτρος SkyActiv με ισχύ πάνω από 120 άλογα ενώ υπάρχει προοπτική και για μικρότερη έκδοση 1.5 SkyActiv με περισσότερους από 100 άλογα που αποδίδει σήμερα. Το ελαφρύ σασί εκτιμάτε πως θα αντισταθμίσει την χαμηλή ισχύ των κινητήρων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!