NEA

Mazda MX-5 & 3 με άγριες διαθέσεις

Η Mazda προετοιμάζεται να προσφέρει στους φίλους της σπορ οδήγησης δύο νέα, ζεματιστά μοντέλα που υπόσχονται να κατακτήσουν την πίστα.

Τα αυτοκίνητα αυτά, που παρουσιάστηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2024, ανήκουν στην οικογένεια της Mazda Spirit Racing και αποδίδουν φόρο τιμής στην αγωνιστική κληρονομιά της εταιρείας.

Το πρώτο από αυτά τα δύο μοντέλα είναι το Mazda Spirit Racing RS, μια εκδοχή υψηλών επιδόσεων του δημοφιλούς MX-5 Miata. Με καθίσματα Recaro, τιμόνι επενδυμένο με Alcantara και πλούσιες αισθητικές αλλαγές, όπως το κιτ αμαξώματος με αυτοκόλλητα και η μεγαλύτερη απόληξη εξάτμισης, το RS υπόσχεται να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Επιπλέον, η παρουσία φρενών Brembo και των σημάτων σε μαύρο χρώμα προσθέτουν στοιχεία πολυτέλειας και απόδοσης.

Το δεύτερο μοντέλο, το Spirit Racing 3, βασίζεται στο Mazda3 hatchback και είναι σχεδιασμένο ειδικά για τους λάτρεις της πίστας. Με έντονες αισθητικές αλλαγές, όπως ένα μεγάλο μπροστινό splitter, οι διευρυμένες πλευρικές ποδιές, η αεροτομή από ανθρακονήματα και τα φρένα Brembo, το Spirit Racing 3 υπόσχεται να προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις και έντονες στιλιστικές επιλογές.

Ενδεχομένως, η ανακοίνωση αυτών των μοντέλων να αποτελεί μια προπομπή για την αναβίωση της Mazdaspeed, ιδίως όταν συνδυάζεται με τα νέα σχέδια της εταιρείας για ένα σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα Wankel, όπως προϊδεάζει το Iconic SP concept.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τις αναβαθμίσεις ισχύος παραμένουν μυστηριώδεις, τα Mazda Spirit Racing RS και Spirit Racing 3 αναμένεται να προσφέρουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό από απόδοση και αισθητική, επαναφέροντας την παράδοση υψηλών επιδόσεων της Mazda στο προσκήνιο. Δεν αποκλείεται, όμως, αυτές οι εκδόσεις να μην εισαχθούν στην Ευρώπη.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!