NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιό είναι το δημοφιλέστερο roadster στον κόσμο;

Foto: Hildebrandt/Lorenz

Το Mazda MX-5 είναι το roadster με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο χάρη στο ναζιάρικο set-up του και φυσικά την χαμηλή τιμή πώλησης…

Foto: Hildebrandt/LorenzΤο πρώτο Mazda MX-5 -με τα χαρακτηριστικά αναδιπλούμενα φωτιστικά σώματα– είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 9 Φεβρουαρίου του 1989 στο Σικάγο (όπου το γεγονός γιορτάστηκε ανάλογα στις 10 εκείνου του μήνα). Οι Ιάπωνες θέλουν να συνεχίσουν το πάρτι και για αυτό επέλεξαν και την μεγαλύτερη έκθεση της Νέας Υόρκης για να συνεχίσουν τον εορτασμό της 25ης επετείου Miata.

Mazda MX-5_Anniversary_2014 (28)Βασισμένο στην φιλοσοφία των μικρών διθέσιων σπορ βρετανικών (π.χ. Triumph Spitfire) και ιταλικών (π.χ. Alfa Romeo Spider) σπορ μοντέλων, με τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω, το Mazda MX-5 κατάφερε να ξεπεράσει τις 900.000 πωλήσεις παγκοσμίως μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2011.

Και επειδή η πορεία του MX-5 θα συνεχιστεί -έστω και με την συνεργασία της Alfa Romeo– αν οι πωλήσεις δεν έχουν ξεπεράσει ήδη το εκατομμύριο, αυτό θα γίνει στα επόμενα χρόνια όταν και θα λανσαριστεί η 4η γενιά (2η γενιά: 1998-2005, 3η γενιά: 2005-σήμερα) του ιαπωνικού roadster την οποία την περιμένουμε τέλη 2015.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!