NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ασύρματη συμμαχία για τις BMW & Mercedes-Benz

140707_WPT.indd

Οι δύο εταιρίες συμφώνησαν στην από κοινού εξέλιξη της ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρικά και υβριδικά plug-in μοντέλα τους.

BMW inductive charging system 2014 (1)Ένα από τα επόμενα και μεγαλύτερα βήματα για την ηλεκτροκίνηση είναι η ασύρματη φόρτιση (wireless charging) και το γεγονός πως δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την εξέλιξη της τεχνολογίας δείχνει την βαρύτητα του θέματος. Η ουσία είναι πως τόσο η BMW όσο και η Mercedes θα χρησιμοποιούν μία κοινή πλατφόρμα, μία κίνηση πολύ σωστή αν δεν θέλουμε στο μέλλον να γεμίσουμε από διαφορετικούς φορτιστές (ασύρματους ή ενσύρματους).

BMW inductive charging system 2014 (7)Ως γνωστόν η ασύρματη φόρτιση στο αυτοκίνητο περιλαμβάνει δύο βασικά εξαρτήματα: ένα δευτερεύον πηνίο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και ένα πρωτεύον που βρίσκεται κάτω από μία πλάκα στο έδαφος. Η μεταφορά της ενέργειας γίνεται όταν το αυτοκίνητο βρεθεί πάνω από την πλάκα δίχως να υπάρχει κανένα καλώδιο. Ο ρυθμός φόρτισης γίνεται στα 3,6 kW με βαθμό απόδοσης 90% (ουσιαστικά υπάρχει απώλεια 10%). Η ισχύς αυτή αρκεί για να φορτίσει ένα plug-in υβριδικό σε περίπου τρείς ώρες ενώ υπάρχει η προοπτική η ισχύς να αυξηθεί στα 7 kW και να μειωθεί ο χρόνος φόρτισης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!