NEA

Τιμόνι με λογισμικό εξελίσσει η Ferrari.

Ferrari-F12berlinetta_2013_1456435

Πληροφορίες μας λένε πως οι Ιταλοί δουλεύουν ήδη στην χρήση ηλεκτρικά υποβοηθούμενου τούρμπο που θα εκμηδενίζει την χρονική υστέρηση (turbo lag).

Οι ειδικοί της Ferrari θα προσπαθήσουν να μειώσουν -όσο είναι δυνατόν- την χρονική υστέρηση που μεσολαβεί από την στιγμή που ο οδηγός «γυρίζει» το τιμόνι μέχρι οι τροχοί να αλλάξουν διεύθυνση (αυτό θα πει τελειομανία). Η νέα λειτουργία δεν θα επιβαρύνει το απόβαρο, ούτε θα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο, μιας και θα αποτελεί αναβάθμιση του υπάρχοντος λογισμικού του συστήματος διεύθυνσης.

Το νέο σύστημα διεύθυνσης που εξελίσσει η Ferrari θα βασίζεται στην συμβατική μηχανική συναρμογή με κρεμαγέρα αλλά θα έχει μεγαλύτερο ηλεκτρονικό έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το περιοδικό Evo. Το νέο τιμόνι θα συνδυάζεται με ένα ειδικό λογισμικό το οποίο θα υπολογίζει στο ελάχιστο την γωνία και το μέγεθος της ροπής που ασκεί ο οδηγός και θα βελτιώνει την ακρίβεια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!