NEA

Η Ferrari F12 Berlinetta Mulotipo MP4 έχει τελική από ηλεκτρικό πατίνι!

Ενώ οι Ferrari συχνά συνδέονται με την υψηλή ταχύτητα και την απόδοση, αυτό το συγκεκριμένο πρωτότυπο ξεχωρίζει για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο: την περιορισμένη τελική ταχύτητα στα μόλις 24 χλμ./ώρα!

Η  F12 γεννήθηκε στο Ferrari Styling Center σε συνεργασία με την Pininfarina. Η F12tdf που εστιάζεται στην πίστα παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2015 και πήρε το όνομά της από τον αγώνα Tour de France. Ο οποίος περιλάμβανε μια κατηγορία GT που είχαν επικρατήσει οι Ferrari 250 εννέα φορές μεταξύ 1956 και 1964.

Η F12tdf ήταν ελαφρύτερη από την F12berlinetta και διέθετε αναβαθμισμένο αμάξωμα και αεροδυναμική, φαρδύτερα μετατρόχια, λεπτότερα τζάμια, μικρότερα πίσω παράθυρα και καπό από ανθρακονήματα, όπως και οι πόρτες. Περίπου 799 μονάδες κατασκευάστηκαν μεταξύ 2015 και 2017 και είχε αναδειχθεί εκείνη την εποχή ως η ταχύτερη Ferrari αφού η τελική της ήταν στα 340 χλμ./ώρα.

Η Mulotipo MP4 έχει τα πάντα, ακόμη και τον V12 ισχύος 780 ίππων και ροπής 705 Nm. Έχει διανύσει 32.000 χιλιόμετρα και από το 2022 που την αγόρασε ένας ντίλερ στις ΗΠΑ έχει διανύσει μόλις 64 από αυτά. Και πάλι καλά αφού η τελική ταχύτητα που μπορούσε να αναπτύξει ήταν 24 χλμ./ώρα.

Πως και έτσι; Όταν εισάχθηκε στις ΗΠΑ το ιταλικό supercar ταξινομήθηκε ως αυτοκίνητο επίδειξης και για αυτό μπήκε περιορισμός στην ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει. Παρ’ όλα αυτά, η μοναδικότητα και η σπάνια φύση αυτού της F12 προσελκύουν το ενδιαφέρον συλλεκτών.

Και κάπως έτσι η τιμή της δημοπρασίας έκλεισε στις 475.000 δολάρια! Όχι και άσχημα για την πιο «αργή» Ferrari του κόσμο. Που λογικά αν ταξινομηθεί ως κανονικό αυτοκίνητο ή αν αλλάξει αγορά θα μπορεί και πάλι να ανοίξει ελεύθερα τα φτερά της.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!