NEA

Λίγο πριν το νέο Mazda MX-5

Mazda-MX-5-2016 teaser-1

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν την επίσημη πρεμιέρα της 4ης γενιάς του Mazda MX-5, οι Ιάπωνες έδωσαν στη δημοσιότητα την παραπάνω φωτογραφία.

Πρόκειται για μία teaser φωτογραφία η οποία βάζει στην πρίζα τους φανατικούς του είδους και απ’ όσο μπορούμε να καταλάβουμε το νέο MX-5 θα προσαρμοστεί σχεδιαστικά στο νέο στυλ της μάρκας. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες ο Martin Benders, ο διευθύνων σύμβουλος της Mazda στην Αυστραλία, έκανε γνωστό πως το νέο MX-5 θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο.

Τώρα, πίσω από το λευκό πανί διακρίνεται το πιο κοφτό και σηκωμένο πίσω μέρος, όπου στο πάνω τμήμα του δημιουργείται μία αεροτομή. Παράλληλα, παρά την αύξηση του μεταξονίου του που εγγυάται και μεγαλύτερη άνεση στο εσωτερικό, θα είναι λίγο πιο μικρό, ενώ τα πιο φαρδιά μετατρόχιά του θα του εξασφαλίζουν μια ακόμα πιο δυναμική εικόνα.

Από κει και πέρα η πιο σημαντική εξέλιξη είναι η μείωση του βάρους του κατά 100 kg, χάρη και στο νέο πλαίσιο, με αποτέλεσμα να ζυγίζει λιγότερο από 1 τόνο στην βασική του έκδοση. Φυσικά αυτό θα κολακεύει και τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, αμβλύνοντας έτσι και το θέμα με τις όχι μεγάλες ιπποδυνάμεις των συνόλων της Mazda.

Και αυτό διότι η γκάμα των κινητήρων αναμένεται να περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό 2.0 SkyActiv, ενώ θα υπάρξει και μικρότερη έκδοση στα 1,6 lt με 100 PS. Αν τελικά υπερισχύσουν οι φήμεε, μεγάλη έκπληξη θα προκαλέσει η ύπαρξη μίας ντίζελ έκδοσης στα 1,5 lt, μιας και πετρελαιοκίνητη έκδοση σε πισωκίνητο roadster δεν είναι κάτι συνηθισμένο, τουλάχιστον στα μικρά κυβικά.

To alter ego του MX-5 εἰναι η νέα Alfa Spider που θα κατασκευάζεται κι αυτή στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα. Εκκρεμεί, βέβαια, το θέμα της επωνυμίας της (ίσως να την δούμε και με τα σήματα της Fiat αν ισχύσει αυτό που είπε ο Marchionne πως όλες οι νέες Alfa θα κατασκευάζονται στην Ιταλία) και πέρα από το δικό της design θα έχει και κινητήρες του γκρούπο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!