NEA

H Porsche Cayenne Turbo S σπάει το ρεκόρ στο Nürburgring!

Η Cayenne Turbo S εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της με το 0-100 σε 4,1 sec και τελική στα 284 km/h/. Παρά το απόβαρο των 2,2+ τόνων!

Porsche-Cayenne_Turbo_S_2016_ (4)Έτσι, για να την σπάσουν στους Βρετανούς, η νέα Cayenne Turbo S κατάφερε να κατεβάσει το ρεκόρ που κατείχε στο Nürburgring το νέο Range Rover Sport των 550 ίππων (με 8:14 λεπτά). Ο χρόνος κατέβηκε κάτω από τα 8 λεπτά στο γύρο (συγκεκριμένα 7:59,74), καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ και απολαμβάνοντας τον τίτλο του ταχύτερου SUV στην Πράσινη Κόλαση. Για να το πετύχει αυτό, η κορυφαία Cayenne Turbo S που έκανε πρεμιέρα στο Detroit, έχει έναν αναβαθμισμένο V8 4.8 κινητήρα, ο οποίος πλέον αποδίδει 570 PS και 800 Νm. Τα οποία επιταχύνουν τα 2.235 kg του μεγάλου SUV σε μόλις 4,1 sec για το 0-100, με την τελική να φτάνει αισίως τα 284 km/h.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του ρεκόρ έπαιξαν και τα προηγμένα συστήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένη η κορυφαία Cayenne, όπως το ενεργό σύστημα περιορισμού των κλίσεων στις στροφές και το Torque Vectoring Plus που βελτιώνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά επιβραδύνοντας στοχευμένα τους πίσω τροχούς. Από κει και πέρα το σύστημα πέδησης είναι με κεραμικούς δίσκους και για πρώτη φορά με 10πίστονες(!) δαγκάνες μπροστά (πίσω είναι τετραπίστονες), οι ζάντες 21 ιντσών και τα λάστιχα της διάστασης 295/35.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!