ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ενισχύει το σήμα για τα κινητά η BMW

bmw-introduces-a-cellular-signal-amplifier-at-barcelonas-mobile-world-congress

H BMW μελετά πως θα βελτιώσει το σήμα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για τη διασύνδεση στο διαδίκτυο, στο αυτοκίνητο. Ειδικά δε έξω από τον εκάστοτε αστικό αστό.

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν και πότε το συγκεκριμένο σύστημα θα περάσει στην κανονική παραγωγή. Ωστόσο, η ΒΜW μελετά την εγκατάσταση ενός ενισχυτή σήματος στην καμπίνα των επιβατών -όπως γίνεται και σε κτίρια στα οποία το σήμα είναι αδύναμο- ώστε να αντισταθμίσει την εξασθένιση που προέρχεται από το ίδιο το αμάξωμα. Πρόσφτα, στην έκθεση Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, η BMW -σε συνεργασία με τις εταιρείες Nash Technologies και Peiker Acustic- παρουσίασε το Vehicular Small Cell.

Μέσω της κεραίας ενισχύει στο εσωτερικό και μόνο του αυτοκινήτου το σήμα της κινητής τηλεφωνίας, μειώνοντας την ακτινοβολία και αυξάνοντας το χρόνο διάρκειας της μπαταρίας του όποιου κινητού, μιας και δεν αναγκάζεται πλέον να εκπέμπει με πλήρη ισχύ. Παράλληλα αυξάνεται η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων και μειώνονται αισθητά οι διακοπές στις συνδιαλέξεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!