NEA

Χάκερ μπορούν να ελέγξουν πλήρως ένα Jeep Cherokee [vid]

Πόσο εύκολο είναι να αποκτήσει κανείς τον απομακρυσμένο έλεγχο ενός αυτοκινήτου έχοντας πρόσβαση στην ηλεκτρονική του μονάδα;

JEEP-CHEROKEE-REMOTE-CONTROLΤην απάντηση δίνουν οι συντάκτες του αμερικάνικου Wired, όπως θα δείτε στο παραπάνω βίντεο, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ένα κενό ασφαλείας του συστήματος infotainment Uconnect -που χρησιμοποιεί ο όμιλος FCA (Fiat Chrysler Automobiles) στα τελευταία του μοντέλα- και παίρνουν πλήρως υπό τον έλεγχό τους ένα Jeep Cherokee!

Και όταν λέμε τον έλεγχο εννοούμε ουσιαστικά τα πάντα, από τον κλιματισμό και το ηχοσύστημα, μέχρι το γκάζι και το φρένο, μετατρέποντας τον οδηγό σε απλό επιβάτη! Σύμφωνα με την εταιρεία το κενό αυτό ασφαλείας έχει κλείσει μέσω αναβάθμισης, για την εγκατάσταση της οποίας όμως πρέπει το αυτοκίνητο να πάει στο συνεργείο, ενώ όπως είπαν οι ειδικοί της η εισβολή στο σύστημα του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει μόνο από επαγγελματίες της πληροφορικής.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!