ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dieselgate, η VW λέει όχι σε αποζημιώσεις στην Ευρώπη

2015-Dieselgate

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Matthias Mueller δήλωσε ότι, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, οι Ευρωπαίοι κάτοχοι VW δεν θα πρέπει να περιμένουν αποζημίωση.

Με το όλο «πακέτο» να αγγίζει τα 15 δις ευρώ στην αμερικάνικη αγορά, οι Γερμανοί επιχειρούν να ανακόψουν κάπως τις προθέσεις των ευρωπαίων καταναλωτών, καθώς ένα αντίστοιχο άνοιγμα θα έφερνε την εταιρία σε τρομερά δεινή θέση. Υπενθυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα η VW ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει περίπου 500.000 κατόχους αυτοκινήτων εφοδιασμένων με το δίλιτρο TDI κινητήρα της, δίνοντας έως 7.000 δολάρια στον καθένα. Μάλιστα, όποιος επιθυμεί, μπορεί να επιστρέψει το αυτοκίνητό του και να λάβει το σύνολο του κόστους που κατέβαλλε για την αγορά του!

Η επιθετική για την Ευρώπη στρατηγική της εταιρίας βασίζεται εν μέρει στο γεγονός ότι το νομικό καθεστώς μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής είναι αρκετά διαφορετικό, με την πρώτη να μην διαθέτει τόσο αυστηρούς νόμους για την προστασία των καταναλωτών. Ένα δεύτερο άγχος έχει να κάνει και με τον αριθμό των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, καθώς στη γηραιά ήπειρο έχουν διατεθεί πολλαπλάσια οχήματα με τον εν λόγω κινητήρα.

Στην πράξη, βέβαια, η όλη υπόθεση έχει πολύ μέλλον ακόμα, αφού εκκρεμεί η στάση που θα τηρήσει η Ευρωπαϊκή ένωση επί του θέματος – ήδη ακούγονται διαμαρτυρίες από στόματα υπευθύνων ότι η στάση της VW είναι άδικη. Αντίστοιχα ισχύουν και για την Αμερική, αφού ακόμα δεν έχουν αρχίσει να εκδικάζονται οι ποινικές διώξεις και οι αστικές αγωγές εναντίον της.

Περισσότερα άρθρα για το σκάνδαλο VW μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!